Početna Društvo Još jedna uspješna generacija polumaturanata OŠ Ilija Kišić proslavila svoje veče

Još jedna uspješna generacija polumaturanata OŠ Ilija Kišić proslavila svoje veče

10

Opet je sinoć mladošću i ljepotom zablistao Herceg Novi, jer su se u parku Boka, a potom u Gradskoj kafani okupilla dva odjeljenja sa 48 učenika i učenica OŠ Ilija Kišić iz Zelenike. Oni su sa nastavanicima proslavili polumaturu, radosni što su prebrodili prvu stepenicu obrazovanja i drugovanja, sa nadom da će i dalje uspjeti u osvajanju novih znanja i svijeta.

– Trudite se da sanjate, želite, volite i da svoje ideje ostvarujete. Iako nekada ne bude išlo sve po planu, ne dozvolite da odmah odustanete i da se sa neuspjehom pomirite. To mudri ljudi ne rade. Svakim danom budite bolji od sebe samih jer ćete sjutra biti bolji vašoj djeci i društvu kojem budete pripadali. Učite, usavršavajte se, idete, ali pametno, u korak s modernim i savremenim vremenom. Budite otvoreni za nova znanja, jer čovjek ne može spriječiti proces starenja, ali može proces zastarjevanja- poručila je polumaturantima direktorka škole, Snežana Mirković.

Onaj koji nije srećan u kolibi, neće biti ni u palati, zato poštujte vrijednosti koje naslijeđujete od svojih predaka, roditelja i nadograđujte ih za svoje potomke, dodala je Mirković:

– Živite zdravo, odolijevajte porocima savremenog doba, mislite i promišljajte o svojim postupcima, budite svjesni uspjeha i posljedice. Želim da se svi upišete u školu koju volite, a mi u Osnovnoj školi “Ilija Kišić” pamtićemo vas kao jednu uspješnu generaciju, mudre i promišljene ljude koji su, uprkos nepredvidivom prekidu redovnog nastavnog procesa, ipak uspjeli da budu dobri, da na provjeri znanja pokažu svoju zrelost i odgovornost. Pamtićemo vas kao generacju koja je uprkos iščekivanju sačuvala osmijeh – kazala je Mirković, zahavljujući jednako učenicima i njihovim roditeljima na podršci.

Djeci je uputila i Njegoševe stihove iz „Gorskog vijenca“, koje je Vladika Danilo izrekao Igumanu Stefanu:

“Ljepše stvari nema na svijetu
nego lice puno veselosti“…

U ime ove generacije učenika OŠ Ilija Kišić od nastavnika i škole su oprostile učenice Vanja Terzić i Katarina Jablan.

– Došlo je vrijeme da svako krene svojim putem. Ne, ovo nije kraj naših prijateljstava, nastavljamo da koračamo dalje bogatiji za saznanje da imamo prijatelje sa kojima ćemo se za koju godinu veseliti, djeliti naše uspjehe i na koje uvijek možemo računati. Našu školu, razrednu i sve nastavnike nosićemo zauvijek u našim srcima i pamtiti ih po lijepim stvarima, a nadamo se i oni  – kazala je Vanja.

– Hvala našim nastavnicima što su nas naučili i stvarima koje se ne uče u školi: da se borimo za sebe i da nikada ne odustajemo, da volimo prirodu i sve oko nas i da se borimo za svoju riječ, da poštujemo druge i da se slažemo, kako da gledamo na svijet jer nije sve kao što izgleda, da na sebi uvijek moramo raditi, da bez muke nema nauke i najvažnije od svega šta je prijateljstvo i kako se ono gaji – rekla je Katarina.

Zabava je nastavljena uz DJ Čupka i DJ Cvija, a na kraju večeri izabarni su i i mis i mister polumature.

10 Komentari

  1. Kalko da povedem dijete. na polaganje prijemnog u Beograd.i da se ja vratim.
    Pravi li neko ovakav ambijent namjerno da bi budući studenti upisali njegov privatni fakultet.

    13
    13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code