JOŠ JEDNO VEČE DJEČJEG POZORIŠTA I MUZIKE U KOTORU

JOŠ JEDNO VEČE DJEČJEG POZORIŠTA I MUZIKE U KOTORU

152
0
Podijeli

U okviru takmičarskog programa kotorskog festivala Pozorišta za djecu na sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković” od 20 časova, najavljeno je lutkarsko pozorište reditelja, glavnog glumca i animatora Davida Zuazole iz Santjaga u Čileu sa predstavom „Prljavo krilo”.

U skromnoj kući u Otpadgradu, pored pristaništa, rodila se djevojčica sa krilima na leđima. Niko nije znao da li je anđeo ili demon. Naseljem su počele da kruže glasine, a potom su glavešine grada odlučile da posjete kuću. Našlo se tu mnoštvo radoznalih ljudi i, kako to uvijek biva, kao grom iz vedra neba, pojavio se jedan neobičan čovjek. Zvali su ga Gospodin Gospodin i on je rekao starješinama: „Ja, Gospodin Gospodin, brinuću se o ovom stvorenju dok ne napuni 16 godina” – dio je priče.
Na Pjaci od kina predstaviće se u 21:30 časova Hilari Čeplejn, kao klovn u predstavi „Život u njenom danu”, koja je takođe dio takmičarskog programa.
Osim što važi za jednu od najboljih komičarki fizičkog teatra, ona je poznata i po filmskim i TV ulogama kao što su Oskarom nagrađeni film „Forest Gamp” i popularna serija „Zakon i red”.
Prateći program počeće Aktiv Teatrom iz Kosovske Mitrovice koji će na Trgu od oružja od 19:30 časova izvesti predstavu „Kapetan Džon Piplfoks”. Na istom mjestu od 20 časova nastupiće JPU „Radost” iz Kotora i prijatelji koji će izvesti program „Radost je igrati i pjevati sa nama”.
Pola sata kasnije, u Atrijumu Kulturnog centra biće predstavljena knjiga bajki za djecu i odrasle Nataše Šotre pod nazivom „Šećernu vunu?”, a u tom programu učestvovaće polaznici škole glume iz Herceg Novog i NVO „Maska”.
Polaznici master seminara za violinu i violončelo održaće koncert u Crkvi Svetog Duha od 21 čas, dok će publika u 21:30 h na Ljetnjoj pozornici biti u prilici da čuje tradicionalne kineske instrumente koje na kojima će svirati polaznici Muzičke škole iz kineskog Ćiana, grada pobratima Kotora.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code