Početna Ekonomija Još šest novih povjerilaca Bolnice Meljine

Još šest novih povjerilaca Bolnice Meljine

2

Pored ranije prispjelih 77 prijava potraživanja kojima povjerioci PZU Bolnice Meljine u stečaju potražuju 39,7 miliona eura, stiglo je šest novih, zbog čega je posljednje ročište za ispitivanje potraživanja odloženo za 11. decembar, piše Pobjeda.

Na taj zahtjev stečajnog upravnika Žarka Ostojića primjedbe nijesu imali ni sudija Miodrag Anđelič niti prisutni povjerioci.

Odbor povjerilaca su na prethodnom ročištu formirale Poreska uprava, Montefarm i EPCG, ali nijesu ispunili svoju zakonsku obavezu da izaberu predsjednika odbora, na čemu je sudija Miodrag Anđelić insistirao. Ostojić smatra da takvu odluku ne moraju da donesu, ukoliko ne žele.

Pored članova odbora koji ukupno potražuju 3,8 miliona eura, među najvećim neobezbijeđenim povjeriocima su JZU Zavod za transfuziju krvi sa 118,2 hiljade i grupa 39 zaposlenih sa 127,4 hiljada eura.

Kompanije Duška Kneževića potražuju osam miliona eura i to Atlas banka 5,3 miliona, Invest banka 1,1 milion eura, a Atlas invest 1,6 miliona eura, država 25 miliona eura, koji se odnose na parnicu zbog raskida ugovora o privatizaciji.

Opština Herceg Novi traži pola miliona, na osnovu poreza na nepokretnosti i prireza. Bolnica Meljine porez na nepokretnosti nije uplaćivala od 2014. godine, koji sada sa kamatom iznosi ukupno 419.115 eura ( 361.923 eura + kamata 57.191 euro ). Dug za prirez nije uplaćivan od 2015. godine i u posljednjem potraživanju iznosio je 100.770 eura – kazali su Radiju Jadran u lokalnoj upravi. IRF potražuje 685,5 hiljada eura. Bolnica za vodu duguje 227,7 hiljada eura, a za komunalne usluge 35,5 hiljada eura.

Obaveze bolnice po pravosnažnim presudama zaposlenih zbog nepravilno obračunatih zarada su 170 hiljada eura, dok su radnici, neki pojedinačno, neki u grupama, prijavili preko 200 hiljada eura potraživanja.

2 Komentari

  1. Sve te povjerioce treba poslati kod Mila na naplatu .Dok je setao Bokom i pricao narodu da bolnica treba biti medicinski regionalni centar iza ledja je bolnicu dijelio sa” bratom s kim se posvadjao pa se sad sveti.

    16
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code