JOSIPOVIĆ: PREVLAKA NIJE VRUĆE POLITIČKO PITANJE

JOSIPOVIĆ: PREVLAKA NIJE VRUĆE POLITIČKO PITANJE

78
0
Podijeli

ivo josipovicGranični prelaz na Prevlaci nije vruće političko pitanje, iako Crna Gora i Hrvatska imaju različite stavove gdje granica treba da se nalazi, kazao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
Josipović je, nakon sastanka sa crnogorskim kolegom, Filipom Vujanovićem, kazao da su Razgovarali o graničnom pitanju koje je, kako je naveo, više od Prevlake, javlja MINA a prenosi CDM.

„Vlade intenzivno rade na rješavanju tog pitanja. Postoje razlike u shvatanju gdje treba da bude granica. Ako ne bude zajendičkog stava, to pitanje će se rješavati pred sudom u Hagu, jer je to mjesto gdje se države rješavaju otvorena pitanja o kojima se ne mogu dogovoriti”, kazao je Josipović novinarima na Cetinju.

Picerija i restoran

On je ocijenio da razgraničenje nije vruće politko pitanje. „Zbog toga nemamo loše odnose, to je problem koji treba riješiti i riješićemo ga”, precizirao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske je naveo da je na sastanku ocijenjeno da otvorena pitanja treba rješavati ubrzano.

„Ta pitanja, ne samo između naših nego svih zemalja u regionu, ne treba ostavljati budućoj generaciji političara”, naveo je Josipović.

Josipović je kazao da će Hrvatska i dalje podržavati integracije Crne Gore.

Vujanović je kazao da pitanje granice na Prevlaci ne opterećuje odnose dvije države.

„To je pitanje koje smo riješili u privremenom režimu od 2002. koji funkcioniše bez ikakvih državnih nesporazuma”, rekao je Vujanović.

Vujanović je podsjetio da je Josipović posjetio Crnu Goru, prvi put odkada je Hrvatska postala član Evropske unije.

„Posjeta je prilika da zahvalimo Hrvatskoj na podršci za crnogorske evropske i evroatlantske integracije. Cijenimo spremnost Hrvatske da ona bude i dalje promoter naših integracionaih interesa”, rekao je Vujanović.

On je kazao da je posjeta šefa hrvatske države, prilika da se konstatuju dobri bilateralni i potreba da se dalje razvijaju ekonomski odnosi.

„Treba da se dalje afirmiš saradnja dva parlamenta koja je na visokom nivou”, rekao je Vujanović.

On smatra da hrvatska i crnogorska manjina u dvije države treba da budu njihov most saradnje, prenosi CDM.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code