JOVAN SUBOTIĆ: ”IZBOR ŽIVKOVIĆA DO SADA NAJOZBILJNIJE KRŠENJE KOALICIONOG SPORAZUMA U HERCEG...

JOVAN SUBOTIĆ: ”IZBOR ŽIVKOVIĆA DO SADA NAJOZBILJNIJE KRŠENJE KOALICIONOG SPORAZUMA U HERCEG NOVOM”

239
0
Podijeli

jovan suboticOdluka Upravnog odbora JUK „Herceg fest” da razriješi v.d. direktorku Dijanu Krivokapić, a na to mjesto imenuje Špira Živkovića, trenutno odbornika SNP u Skupštini opštine Herceg Novi, nema podršku niti jednog organa ili organizacije Nove srpske demokratije i predstavlja do sada, najozbiljniji pokušaj kršenja koalicionog sporazuma u Herceg Novom, gdje jedna članica koalicije uzurpira mjesto za koje je odgovorna druga. Ovo navodi u reagovanju predsjednik OO Nove srpske demokratije u Herceg Novom, Jovan Subotić.

– Kao što je to bio slučaj i ranije, ovo imenovanje mora da potvrdi Skupština opštine Herceg Novi, kako to precizira Statut opštine Herceg Novi, tačka 36 stav 25. – „Skupština daje saglasnost na izbor rukovodioca javnih službi čiji je ona osnivač i na njihove statute”. Oko toga ne smije biti kompromisa. Naravno, očekujemo da prije samog izjašnjavanja gospodin Živković podnese ostavku na svoj odbornički mandat, kako bi sve bilo po zakonu, jer odbijam da vjerujem da bi koaliciona većina u Skupštini opštine Herceg Novi, predvođena SNP-om čiji je Živković član, a čine je i predstavnici NOVE, prekršila zakon i odbornika postavila direktno u konflikt interesa! U neku ruku je sve ovo šteta, jer je gospodin Živković bio dobar odbornik, a koalicija sada više ne može da računa na njega u skupštinskoj klupi – navodi Subotić.
Kada je riječ o političkoj strani priče, kao predsjednik OO NOVA, on odgovorno tvrdi da je prvi put zvanično predlog ovakvog rješenja čuo iz usta gospodina Obrada Gojkovića, predsjednika OO SNP, u julu ove godine na zajedničkom sastanku koalicije.
– Predlogu sam se tada najoštrije usprotivio i odbio ga, a juče je sproveden bez konsultacija sa mnom i mišljenja odbora Nove srpske demokratije. Ukoliko ovaj predlog Skupština potvrdi, od gospodina Gojkovića očekujem poziv za redefinisanje koalicionog sporazuma, odnosno iniciraću ga sam ukoliko poziv izostane. Nesporno je da su u ovom imenovanju učestvovali i pojedinci koji se i dalje, bar formalno, deklarišu kao članovi NOVE. Ono što mogu da garantujem jeste da za svoje odluke nisu imali mandat Opštinskog odbora, niti bilo kog drugog organa stranke, te se ispred NOVE, najstrože ograđujem od njihovih postupaka. Naši međusobni odnosi ostaju unutrašnja stvar NOVE i biće kao takvi najozbiljnije tretirani. Svako može da dobije šansu da radi i bude produktivan, ali niko kao član NOVE ne smije i nema pravo da krši zakon i statut i radi protivno interesima glasača koji su ih na ta mjesta izabrali. Sve ove činjenice ćemo utvrditi vezano i za ovu odluku- saopštava Subotić.
On takođe izražava potpuno zadovoljstvo dosadašnjim radom Dijane Krivokapić na mjestu v.d. direktorke JUK „Herceg fest.”
– Novi izgled Dvorane „Park”, osposobljeni foaje, novi web-sajt ustanove, statistike povećane posjećenosti na svim kulturnim dešavanjima, smanjenje dugova ustanove, dovoljna su preporuka za njen dalji rad i karijeru. U dosadašnjem je radu bila dostojan reprezent onoga što Nova srpska demokratija želi da čini u Herceg Novom, i kako želi da doprinese zajednici. Uostalom, to je potvrdio i Opštinski odbor naše stranke koji je gospođici Krivokapić pružio jasnu podršku čak u tri navrata.
Na kraju, mislim da je ovo još jedna etapa u evoluciji političkog rada na ovim prostorima. Nije lako raskrstiti sa navikama steknutim u Kumrovcu. Nije lako dopustiti smjenu generacija. Nije lako umorno gledati kako neko mlađi radi dobar posao, unosi napredak i oživljava učmalu i letargičnu stvarnost. Svjestan sam toga, i kao što sam naglasio u svojim ranijim izjavama, suština posla u lokalnoj samoupravi nije da se riješe svi problemi, već da se problemi rješavaju konstantno. Ovo je jedan problem u nizu, a rješenje mora biti u sistemu, u poštovanju zakona i dogovora. Nova srpska demokratija će insistirati samo na tome i biće nam lako, jer tako funckionišemo od prvog dana! -zaključuje na kraju saopštenja predsjednik OO NOVE, Jovan Subotić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code