Jovan Subotić: Ispunjeni su svi naši zahtjevi

Jovan Subotić: Ispunjeni su svi naši zahtjevi

18
Podijeli

Premda su najavili da neće doći na zasjedanje lokalnog parlamenta ukoliko koalicioni parneri ne ispune njihove zahtjeve, dva od četiri odbornika Novske liste, Jovan Subotić i Aleksandar Škobalj dali su kvorum Skupštini. Subotić je kazao da su ispunjeni svi njihovi zahtjevi, ali nije htio novinarima da precizira koji:

– Neću iznositi pojedinačno zahtjeve u javnost, jer ono što se dešava unutar koalicionih pregovora mora da ostane unutar koalicije. To je preduslov za funkcionisanje ove koalicije na zdravim nogama. Zahtjevi Novske liste su bili jako ozbiljni. Nismo ih iz vedra neba uputili koalicionim kolegama, već smo o njima razgovarali i prije nego što smo ih i zvanično podnijeli, kao i nakon našeg saopštenja. Naši zahtjevi su u potpunosti ispunjeni – izjavio je Subotić.

Picerija i restoran

Novska lista ne funkcioniše od danas do sjutra i njenim osnivanjem su pokušali da donesu promjenu u funkcionisanju lokalne uprave, kazao je Subotić. Jer lokalna uprava treba da bude dugotrajna i na zdravim temeljima, bila Novska lista u vlasti ili ne, smatra on:

– Od osnovnih zahtjeva da budemo pravi lokalni servis građana, da se ne radi za naše lične interese već za građane, da se promijeni čitava kultura funkcionisanja Opštine, nećemo odustati. Naši zahtjevi su ispunjeni, a to nije bilo lako uraditi u kratkom vremenskom periodu. Imali smo sinoć dogovor. Na Skupštini su se pojavili svi koji su mogli. Nastavljamo funkcionisanje, bez spornih momenata u ovom trenutku – kategoričan je Subotić.

Situacija što dio funkcionera DF-a kasni na posao bila je, kao je rekao, samo okidač za reagovanje Novske liste.

– Među funkcionerima je bio i jedan naš, koji nije poštovao predviđeno radno vrijeme. Bilo je protesta, možda je bilo malo iznenada ljudima, jer se to ranije nije dešavalo, možda su se uljuljkali na svojim pozicijama, ali Novska lista je tu da to ne dozvoli – naglasio je Subotić.

Na pitanje je li konačno Aleksandar Škobalj odbornik Novske liste on je potvrio da jeste, samo što papirologija još nije završena.

18 Komentari

 1. Suboticu, koliko se dugo bavis politikom, koliko si partija promjenio do sada, koliko kosta nas gradjane tvoje politikanstvo…sjecam se tvojih praznih obecanja, bio si potpredsjednik tri godine, sada odbornik, rezultati tvog rada su ni rijeci ni dijela…trguj gritom i citaj zagora, to je tvoj realni maksimum.

  16
  3
 2. Decko,, ti bi bar trebalo da znas da je transparentnost osnova demokratije. Sta ste to htjeli a niste ili jeste dobili? Grad zna. Ali ti reci, zato dobijas platu,dobri i deboto posteni Te Nej Zagore
  Zivot nije strip.

  27
  6
 3. Ni jedan zahtjev vam nije ispunjen, ne obmanjujte. Demokrate su vas jednoglasno oladile, kakav je stav i SNPa. Vidjeli ste da su se prozrele vase namjere da po necijem nalogu razbijete koaliciju pa ste se povukli do daljneg. Hajde vi pocnite tako sto umjesto Mice Dr. Savo preuzme odgovornost, kojim se ovim putem jos jednom zahvaljujem na ispunjenom obecanju o depolitizaciji. Samo slozno, Samo jako. DF

  28
  15
 4. a sto ste digli sve cijene tu se pravite ludi ,da ne spominjemo novu bolonicu , ukidanje parking servisa , ukidanje rampe na sitnici ….. i ostalo ! molim radio jadran da objavi sva obecanja koalicije na vlasti i sto je dosad uradjeno a da ne zaboravim depolitizaciju !!

  28
  6

Ostavite komentar

*

code