Jovana Pavlović: NEĆU DA ĆUTIM! (VIDEO)

Jovana Pavlović: NEĆU DA ĆUTIM! (VIDEO)

6491
0
Podijeli

Dragi prijatelji, Novljani, moji Igaljani, u nedjelju odlučujemo o budućnosti našeg Novog, od Sutorine do Kamenara, odlučujemo o budućnosti naše djece i mladih koji već dvije decenije kupuju kartu u jednom pravcu – bilo gdje, samo ne u Novom!

Ja sam jedna od rijetkih, zaista rijetkih, koja je nakon studija uspjela da nađe posao u struci u Herceg Novom. Sada radim dva posla, teško jeste, ali slatko. Ja sam zadovoljna, ali, da li je to meni dovoljno? Da li imam pravo da ćutim, kada moji prijatelji, moji rođaci, kumovi, njihovi roditelji, žive od jula do jula da bi za mjesec i po, koliko nam traje sezona, zaradili da vrate dugove, pa već od septembra ponovo počeli da oskudijevaju i da se zadužuju? Nemam pravo da ćutim, i neću da ćutim. Hoću da se borim da svima bude dobro u Novom, kao što je nekada bilo. Da svi radimo, da svi imamo, da svi živimo dobro i budemo nasmijani.

Picerija i restoran

Da li znate da je samo Hotelsko turističko preduzeće Boka imalo 2,5 hiljada kreveta? „Tamarisa“ više nema, Hotel „Igalo“ gledam svakoga dana i plače mi se, „Rivijera“ će ovoga ljeta biti zaključana. To su našoj „Boki“ uradili „gospodari“ iz Podgorice.

Da li znate kako izgleda naša bolnica u Meljinama iznutra? Tamo ni jastučnica nije promijenjena, možda decenijama, da ne pominjem medicinske aparate neophodne da se ljudima u nevolji pruži pomoć.

Da li znate da na gradilištu najvećeg projekta u Crnoj Gori trenutno, Porto Novom u Kumboru, ne radi nijedan novski privrednik?! Da, izvođaču, turskoj firmi sa radnicima iz Turske, ketering radi firma iz Podgorice?!

Svi znaju, a niko ništa ne preduzima. Mi smo uzeli stvar u svoje ruke i već smo krenuli na posao. Naši privrednici iz svih oblasti su se udružili, mnogi su nam se pridružili, i vrlo brzo je stigao poziv investitora, Azmont Investmentsa, da sa nama razgovaraju. Nikada više nećemo čekati da nam lokalna samouprava, koja je samo uništavala ovaj grad, pomogne da dobijemo posao. Sami ćemo ga tražiti. Nažalost, novski građevinci nisu dobili poslove u Porto Novom, ali ćemo vrlo brzo dobiti spisak svih radnih mjesta koja će biti otvorena kada krene Prva faza projekta. Tu moraju raditi Novljani, jer mi imamo stručne i sposobne ljude.

Već razgovaramo sa veoma ozbiljnim investitorima koji imaju novac i žele da izgrade hotele u Novom.

Tokom naše kampanje koja je, za razliku od svih ostalih, trajala svega 20 dana, mi smo radili, popravljali puteve, čistili, sadili cvijeće. Željeli smo da pokažemo da možemo, samo kad hoćemo. Bez velike priče, i bez velikog novca može se uraditi puno.

Želimo da nam se pridružite, svi koji želite da ostanete u Novom, svi koji imate snagu, znanje i volju, da radimo koliko god treba i da podignemo na noge NAŠ NOVI.

Kofere ostavite samo za turistička putovanja, uzmite olovke i zaokružite broj 6. Da svane Novom i svima nama.

Jovana Pavlović, koordinator za turizam Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj.

Plaćeni izborni program

Nema komentara