Jovana Šijačić: Građanski savez nije bio na sastancima opozicije, jer nije pozvan

Jovana Šijačić: Građanski savez nije bio na sastancima opozicije, jer nije pozvan

16
Podijeli

Kako je na internet portalima otvorena polemika oko nedolaska predstavnika Građanskog saveza na sastanke herecgnovske opozicije reagovala je predsjednica Kluba odbornika Građanskog saveza, Jovana Šijačić.

–      Osjećamo potrebu da razjasnimo građanima o čemo je tačno riječ. Za sastanak koji je trebalo da bude održan u 11 h u petak 24. februara u kancelariji SDP-a, termin održavanja je mijenjan u dva navrata, bez ikakvog konsultovanja sa nama, te smo na kraju samo obaviješteni da će se sastanak održati u 18 h tog dana. Zbog ranije preuzetih obaveza nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo u tom terminu. Obavještenje o tome smo i dostavili i kancelariji SDP-a u pisanoj formi – objašnjava Šijačić.

Picerija i restoran

Ona dodaje da je na tom sastanku  dogovoren terimin novog, odnosno jučerašnjeg sastanka, o čemu nijesu imali nikakvu informaciju.     “Iako smo se sa pojedinim članovima opozicije i čuli telefonom, niko nam nije rekao da je zakazan novi sastanak, pa samim tim nismo mogli ni prisustvovati. Nije nam poznat razlog zbog kojeg nismo pozvani. Ne želimo da iznosimo naše sumnje o tome – kaže Jovana Šijačić.

Ona objašnjava i kontadiktorne informacije o podršci Građanskog saveza opozicionom inicijativi za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Radmana i zajedničkog djelovanja u razvlašćivanju DPS-a:

–      Kao što smo i u ranijim saopštenjima rekli, i dalje stojimo pri stavu da nećemo podržati ništa što dolazi iz IZBOR-ove kuhinje, jer iz ranijih iskustava sa njima imamo osnovanu sumnju u iskrenost njihovih inicijativa. A inicijativu SDP-a i Novske liste smo podržali. Za sada su njeni potpisnici samo Blago Radanović i Jovana Šijačić, dok Špiro Vuković i Nikola Gojković daju puno podršku, ali nisu njeni potpisnici jer su izvan države.

Kako je Radiju Jadran kazala Jovana Šijačić na novom sastanku opozicije oko usaglašavanja teksta inicijative i memoranduma o tehničkoj vlasti u Herceg Novom, koji je zakazan za 17 časova, tražiće odlaganje dogovora.

– Građanski savez  se u cjelosti može sastati tek u utorak veče, pa ću zbog toga i tražiti odlaganje, da bi svi predlozi prošli organe Građanskog saveza – poručila je Šijačić.

16 Komentari

 1. Jovana, ova prica gdje vam je ko i sto trenutno radite je nepotrebna za javnost.
  Ostaje cinjenica je da ste zadnjih dana pretrpjeli mnogo nekorektnih napada i iz DPSove i iz drugih “kuhinja” i to iz kalkulantskih razloga.

  5
  10
 2. Od podjele u Izboru, nikada, ali nikada niste rekli ružnu riječ za DPS. Cijela opozicija se ujedinila, a vi pametujete i dalje. Kazete nije vam niko rekao, niste znali a kancelarija vam je pored SDP-ove!!? Recite fino gradjanima, Jeste mi smo privezak DPS-a, mi ćemo uz SD da pomognemo da dobaci do 18 odbornika, a ne ovakvim textovima da pravite budale od nekoga. Srećno vam sa DPS-om!

  23
  14
 3. koristan savjet batali politiku drzi se plesa!!!!!!! DRK je neunistiv ,sto ga vise napadate samo mu davate inspiraciju kad ga nebi spominjali njemu bi bilo dosadno pa bi mozda i odusto hahahahaaa!!!!!

  19
  9
 4. Poslije onakvih pljuvotina po GSavezu
  ako potpisu Izborovu inicijativu stvarno su gori od magarca.Bilo bi stvarno nenormalno poslije svega sta su im javno izrekli.No ostaje da vidimo.U Novi je sve nenormalno postalo normalno.

  17
  17
 5. Nece te podrzati nista iz Izborove kuhinje, podrzavate Izborovu inicijativu. Odbornice Sijacic koliko LICEMJERSTVA,ovaj narod nije glup.
  Jedva cekamo da vidimo kako cete proci na izbore

  28
  8
 6. Ma nemoj, zar svi nemate pametne telefone ko Marticka pa se cujte i povujte. Ja mislim da GS I IZBOR nijesu slucajno bili jedna lista i da oni nisu bili nikad niti ce biti praca oporba. Ali evo da vidimo.

  19
  1

Ostavite komentar

*

code