Jovana Šijačić: Pod dejstvom krivične prijave vraćen novac Turističkoj, ali ODT tek...

Jovana Šijačić: Pod dejstvom krivične prijave vraćen novac Turističkoj, ali ODT tek sada treba da reaguje

10
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_jul_so_hn_080715_sijacicOdbornički klub Građanski savez izražava zadovoljstvo povodom saopštenja, da je Free kick master d.o.o. uplatio Turističkoj organizaciji Opštine Herceg Novi 69.615,00 eura na ime povraćaja novca, 1.524,38 eura na ime naknade troškova press konferencije i 5.221,13 eura, na ime zatezne kamate, ukoliko je to istina. Iz tog kluba ocjenjuju da je ovo neposredno pozitivno dejstvo krivične prijave koja je podnijeta Državnom tužiocu protiv odgovornih lica, za aranžman između navedene firme i Turističke organizacije, povodom događaja izvođenja slobodnih udaraca, poznatih bivših fudbalera.
– Ovim vidimo i isključivo nastojanje, da se pokuša izbjeći krivična odgovornost, za radnje opisane u krivičnoj prijavi, kao što se to pokušalo i sa zaključivanjem Aneksa od 4.XII 2015. godine. Ovakvo rezonovanje slijedi, prije svega iz činjenice, da do povraćaja novca Turističkoj organizaciji i njenog obeštećenja, nije došlo samoinicijativno, slobodnom voljom, već pod dejstvom krivične prijave, iako je za samoinicijativu bilo dovoljno vremena da se to učini, s obzirom, da je od dana kada se utvrdilo da ugovoreni posao nije izvršen, do podnošenja krivične prijave, proteklo 5 mjeseci. Pored toga, učinjeno je to, nakon neuspjelog pokušaja, da se zaključivanjem Aneksa od 4.XII 2015. godine, izbjegne povraćaj novca, kao i da novac i dalje ostane kod Free kick master d.o.o. – navodi predsjednica Kluba Građanski savez, Jovana Šijačić.
U ovom odborničkom klubu uvjereni su da zaključivanje Ugovora od 4. aprila prošle godine zmeđu Free kick master d.o.o i Turističke organizacije nije imalo drugu svrhu osim da opravda, da se novac Turističke organizacije prebaci saugovoraču.
– Na ovo upućuje podatak, da taj ugovor nije pružao ni minimum sigurnosti Turističkoj organizaciji, da će doći do realizacije posla navedenog u Ugovoru. Da je tako potvrđuje se i na osnovu činjenice, da su, prilikom zaključivanja Ugovora, potpuno zanemareni nalozi Izvršnog odbora Turističke organizacije, da se razmatrani Nacrt ugovora dopuni, kako bi se osiguralo, da će doći do njegove realizacije, odnosno da će u suprotnom biti vraćen novac uz odgovarajuću kamatu, iako su ti nalozi bili obavezni za odgovorno lice koje je predstavljalo ovu Organizaciju u postupku ugovaranja. Nije bez značaja, da se prilikom ocjene koliko je čitav ovaj događaj produkt nesavjesnog postupanja, uzme u obzir, da je firma Free kick master d.o.o. osnovana neposredno pred zaključenje Ugovora od 4.V 2015. godine i da joj je stupanje u predmetni aranžman sa Turističkom organizacijom, praktično, prvi poslovni rezultat, što indicira sumnju, da je jedino zbog te rabote i osnovana – navodi Jovana Šijačić.
U regaovanju iz Građanskog saveza zaključuju da uplata novca u konkretnom slučaju ne mjenja ništa u pogledu dalje sudbine podnijete krivične prijave, te ostaje, da Osnovni državni tužilac, po njoj postupi u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima.

10 Komentari

  1. KUMBOR, NOVLJANKA, ili bolje reci Jovice, Jano. Veliki pozdrav za vas. Mogli bi jos po neku recenicu ibaciti u vase komentare. Dosadno je uvijek isto citati xD

  2. Ovo je tragikomicno kome su gradjani dali povjerenje da ih predstavlja. Uzas ljudi bez iskustva bez radnog staza nepoznati za vecinu gradjana.

  3. Mene kai intelektualci interesuje dje je doticna do sad radila ili je zahvaljujuci Dusku tu dje je i ko joj je ovo sastavio da nije Vujovicka koja je zajedno sa Niksom vodila pregovore sa Svetozarem.

  4. Slazem se sa kinstatacijom “montenegrin” i pitamnse zasto daje clanarinu od 400 e TO kad nigdje mi objekat ne promovisu vec poklanjaju pare gradjana! Dajte meni novac da nesto neodrzim?

  5. Bolo bi naivno da tizilac ne provjeri da li je novac vrscen i sa kojeg racuna. I da lvalifokuje djelo
    Ako se ne oglasi podnijet cemo prijavu protiv tuzioca.

  6. Tur. organizacija H Novi je jedina likvidna ustanova u opštini i zato treba kontrolisati sve njene aktivnosti kako bi se izbjegle koruptivne radnje kao što je ova sramna odluka i Ugovor o ” izvođenju slobodnih udaraca “.

Ostavite komentar

*

code