Početna Društvo JP Morsko dobro: Finansirali smo cjelokupnu rekonstrukciju Šetališta Pet Danica sa 350...

JP Morsko dobro: Finansirali smo cjelokupnu rekonstrukciju Šetališta Pet Danica sa 350 hiljada eura

8

Povodom obilaska terena i radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica u Herceg Novom, predstavnika Opštine Herceg Novi proteklog vikenda, kao i najave o završetku te investicije početkom aprila, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom dostavilo je potpunu informaciju o cjelokupnom projektu i ulaganju u izgradnju.

– Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opština Herceg Novi zaključili su 3. decembra 2012. godine Sporazum o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije Šetališta Pet Danica, u dužini od 350 metara, odnosno sekcije od restorana “Mimoza” do restorana “Galeb” u Igalu. Aneksom i Sporazumom iz 2012. godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom opredijelilo je iznos od 263.000 eura, kao učešće, a sredstva su, shodno Sporazumu uplaćena direktno na račun Opštine Herceg Novi – podsjećaju iz JP Morsko dobro.

Oni dalje navode da je Aneksom II Sporazuma od 30. decembra 2016. godine Javno preduzeće opredjelilo Opštini Herceg Novi dodatna sredstva u iznosu od 90.000 eura za nasatvak i završetak radova na rekonstrukciji Šietališta. Tako je ukupan opredjeljeni iznos za ovu investiciju koji je izdvojilo Javno preduzeće 353.000:

– Time smo zapravo u potpunosti finasirali cjelokupan projekat, dok je njegova realizacija povjerena Opštini Herceg Novi. Sa druge strane, Opština Herceg Novi, se shodno Sporazumu obavezala da dostavlja dokumantaciju o utrošenim sredstvima i sprovedenim radovima Javnom preduzeću – ističu u Morskom dobru.

Raduje ih činjenica da se dinamika rekonstrukcije Šetališta Pet Danica sprovodi u skladu sa planom, te da će već početkom aprila 2018. godine mještani i gosti Herceg Novog imati priliku da uživaju u modernom Šetalištu, izgrađenom u duhu mnogih mediteranskih metropola, ali ”sa primjesom ambijenta koji je Javno preduzeće kao upravljač crnogorskom obalom kreiralo i na Pinama u Tivtu, Dobroti u Kotoru, Petrovcu…”

Kroz saradnju i zajedničke aktivnosti sa lokalnim samouprvama Bar i Tivat započeti su radovi i na integralnom uređenju šetališta i saobraćajnice u Sutomoru, šetališta duž plaže Belane i šetališta u Krašićima u Tivtu.

– Završetak radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica, koji sprovodimo u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, još jednom potvrđuje koncept politike Javnog preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a to je posmatranje crnogorske obale kao jedinstvene integralne cjeline sa ciljem podizanja cjelokupne crnogorske turističke ponude na najviši nivo prepoznatljivosti – zaključuju u saopštenju iz JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

8 Komentari

  1. Eto se hvalite kao da ce se napravit 350km,a ne metara.Sto je u druge zemlje normalno kod nas je nenormalno.Da je srece,pa da ste ga cijelog sredilu.Mene je sramota od onih turista sto dodju u Igalo i Herceg Novi.

  2. Pa jeste za pisanje, dali pare Opštini a Opština nije u stanju od 2012, godine da tu investicuju realizuje. Bruka i onda se fale kako su obišli radove bez pomena ko ih finansira.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code