JP Morsko dobro i Jadranski institut iz Zagreba uspostavili naučno stručnu saradnju

JP Morsko dobro i Jadranski institut iz Zagreba uspostavili naučno stručnu saradnju

888
1
Podijeli

Sporazumom između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Jadranskog instituta pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, ozvaničena je lani uspostavljena saradnja u okviru projekta DELICROMAR.

Ovaj dokument potpisali su u petak, 16. juna, u Zagrebu,   predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Predrag Jelušić.

Picerija i restoran

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, sporazumom je  uspostavljena naučno-stručna saradnja u okviru projekta “Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine – unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša / Developing a Modern Legal and Insurance Regime for Croatian Marinas – Enhancing Competitiveness, Safety, Security and Marine Environmental Standards (DELICROMAR)”.

Ovaj projekat finansira Hrvatska zaklada za znanost, a sprovodi ga Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u periodu od 2016-2019. godine.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, u okviru projekta DELICROMAR, učestvovaće u aktivnostima kao što su razmjena podataka i iskustava, zajednčko istraživanje i priprema naučnih radova iz oblasti pomorstva i zaštite životne sredine mora, te učešće na naučnim i stručnim skupovima, radionicama i edukacijama iz ovih oblasti.

Predstavnici Javnog preduzeća su tokom maja ove godine učetvovali na “Jadranskoj konferenciji o pomorskom pravu” koja se u okviru ovog projekta održala u Opatiji, a u periodu od 29.-30. juna u Splitu održaće se Okrugli sto “Aktuelni pravni izazovi održivog razvoja u jadranskim lukama nautičkog turizma”, na kojem će panelista iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom predstaviti izazove u razvoju luka od lokalnog značaja u Crnoj Gori.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code