Početna Društvo JPU “Naša radost” i Dječiji dom “Mladost” u projektu “Oslikajmo ljubav”

JPU “Naša radost” i Dječiji dom “Mladost” u projektu “Oslikajmo ljubav”

0

U okviru konkursa pod nazivom “Oslikajmo ljubav”, koji kroz istoimeni projekat realizuje NVO Kult Montenegro, uz podršku genralnog sponzora JUB Crna Gora i prijatelja IDEA marketa danas su mališanima u vrtićima JPU “Naša radost”, donirani materijal za crtanje i slikanje za djecu od 4 do 6 godina, kao i mališanima sa poteškoćama u razvoju u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.

Pored Herceg Novog, na konkursu učestvuju i mališani iz Budve, Cetinja, Nikšića, Pljevalja i Berana.

Kako je kazala pr projekta, Milica Radović projekat se realizuje uz stručnu pomoć Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo. Ideja vodilja bila je da kulturu, umjetnosi i toleranciju treba razvijati na svim nivoima. Projekat je usklađen sa ciljevima i strategijom ranog predškolskog uzrasta.

– Konkurs je otvoren od 10. do 23. maja. Nakon toga će stručna komisija izabrati po 10 najboljih radova iz svih gradova koji su obuhvaćeni konkursom. Dakle, biće ukupno 60 radova koji će biti nagrađeni, a 12 najboljih naći će se na kalendaru za 2019. godinu kompanije JUB Crna Gora – navodi Radovićka.

Sve informacije oko realizacije ovog projekta i konkursa nalaze se na Facebook stranici NVO Kult Montenegro.

Kompanija JUB Crna Gora relativno je mlada na domaćem tržištu, postoji oko 5 godina, ali iza sebe već ima nekoliko humanitarnih akcija, kazao je direktor, Nebojša Lukačević.

Kompanija je uradila rekonstrukciju Srednje muzičke škole u Bijelom Polju, naravno sa partnerima sa tog područja. Zatim, Dom starih “Duga” u Spužu. Prošle godine takođe u saradnji sa NVO Kult Montenegro realizovana je emisija “Dnevinca” humanitarnog tipa. Uz to prefarban je plato OŠ “Štampar Makarije” u Podgorici, gdje su djeca dobila razne poligone, poput table za šah.

– Kao društveno odgovorna kompanija trudimo se da, koliko je moguće u okviru našeg skromnog budžeta koji je raspoređen za te stvari, pokušamo da pomognemo što više ljudi. Ali svakako ovo što sad radimo, kad pogledamo dječiji osmjeh i veselje koje ona ispolje, znamo da smo na pravom putu, da je to ono zbog čega smo se i odlučili za ovu vrstu projekta- kazao je Lukačević.

Direktorica JPU „Naša radost“, Tanja Dulić zahvalila se kompaniji JUB Crna Gora i NVO Kult Montenegro na realizaciji projekta „Obojimo ljubav“ kao i na donaciji likovnog materijala uz poruku da će sva djeca sa puno uspjeha odgovoriti na temu likovnog konkursa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code