Jubilej: 25 godina Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Jubilej: 25 godina Kotorskog festivala pozorišta za djecu

539
0
Podijeli

Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće ove godine jubilarno 25. izdanje sa 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade. Glavni pozorišni progam festivala, od 1. do 12. jula, biće najbogatiji do sada.

Ovo ljetnje rođendansko slavlje ispratiće spektakli najrazličitijih formi za sve uzraste – dramski, lutkarski, audiovizelni, plesni, mjuzikli, sa klovnovima, inkluzivni, interaktivni, neverbalni do kombinovanih.

Picerija i restoran

Teater za djecu i mlade iz Skoplja pridružiće nam se u Kotoru ovog jula i izvesti predstavu o svima dragom vječitom dječaku, Petru Panu. Lutkarska predstava u režiji Bonja Lunogova namjenjenu publici iznad 6 godina starosti, ali je ovo priča svakog ko želi da sačuva dijete u sebi, poručuju organizatori:

–      Petar Pan, dječak koji neće nikada da odraste, predstavlja dijete koje svako od nas želi zauvijek da sačuva u sebi. I šta ima ljepše od toga: snovi koje nosimo u sebi ponekad se ostvare, ili nam se dogode najnevjerovatnije avanture, uz vjeru u to da dobro uvijek pobijedi zlo. Sa puno mašte, humora, pjesme i smijeha, publika će doživjeti fantastične trenutke u zemlji Nedođiji. Naši junaci će letjeti uz pomoć magičnog praha i podsjetiti nas na igre Indijanaca i gusara iz djetinjstva – najavljuju  organizatori.

Na 25. izdanju festivala publiku očekuje mnoštvo zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu talas dječije kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke.

Organozatori su pripremili i bogat prateći program festivala, u okviru kog je planirano da djeca i mladi, kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme, izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code