Juniorke Primorja sa bronzanom medaljom na finalnom turniru

Juniorke Primorja sa bronzanom medaljom na finalnom turniru

0
Podijeli

Juniorska ekipa Primorja postigla je planirano prije početka takmičarske sezone i uspjela da se domogne bronzane medalje. Za vikend je na Cetinju održan Final four juniorki, gdje su se sastale četiri najbolje košarkaške ekipe u Crnoj Gori.

Ubjedljivo najmlađe košarkašice koje su se ikada našle u završnici su iz ŽKK “Primorje”, sa samo jednom igračicom 1999. godište. U polufinalnoj utakmici Primorke su izgubile od ekipe Budućnost Bemax rezultatom 81:58 (18:15;17:16;22:8;24:19).

Picerija i restoran

Iako je utakmica na početku bila neizvijesna, sa puno preokreta, nervoze i dobre košarke, Primorke nijesu uspjele savladati iskusnje Podgoričanke.

U utakmici za treće mjesto košarkašice Primorja su savladale Roling iz Nikšića rezultatom 59:55 (18:6;8:14;20:13;13:22) i osvojile treće mjesto u prvenstvu Crne Gore.

– Za Primorke je utakmica bila iscrpljujuća i izuzetno naporna sa puno oscilacija. Nakon vođstva od 13 poena prije posljednjeg kvartala, igračice Rolinga prave seriju 8:0 i rezultatski se približavaju Primorju. Uporne Primorke su na čelu sa kapitenicom, famoznom Natašom Radović, izuzetno požrtvovanom i najučinkovitijom igračicom na terenu, sa 21 poenom i indeksom 29, uspjele da se domognu toliko željene pobjede. Ova bronza je izuzetan uspjeh igračica, trenera, kompletnog Kluba, kao i grada Herceg Novog – navode iz uprave kluba.

Ekipu Primorja, pored Radović, činile su: Anđela Krivokapić sa postignutih 11 poena, Jovana Grubač postigla je 7 poena i pokazala izuzetan i rijedak talenat i u odlučujućim momentima utakmice famoznom odbranom došla do željenog cilja, Maša Delić postigla je 6, Martina Milošević 5, Jovana Kojčinović 4, Jovana Lučić 2, Ivana Ječmenić 2, Jovana Savković 1. Iako bez poena pobjedi su doprinijele i Katarina Rakočević, Nikolina Bubanja i Jovana Svrkota.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code