JUNIORKE „PRIMORJA“ TREĆE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U MOSKVI

JUNIORKE „PRIMORJA“ TREĆE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U MOSKVI

168
0
Podijeli

Na poziv ženskog košarkaškog kluba “Spartak” iz Moskve odnosno osnivača i direktora ovog kluba Davida Berlina, ŽKK “Primorje” iz Herceg Novog je učestvovao na devetom juniorskom međunarodnom memorijalnom turniru “Aleksandar Jakovljevič Gomeljski”.

Učesnici ovog turnira su klubovi u kojima je Gomeljski nekada radio te gostujući klubovi iz drugih zemalja.
Učestvovalo je osam ekipa podijeljenih u dvije kvalifikacione grupe. U prvoj grupi su učestvovali Spartak, Bjelorusija, Kazahstan i Primorje, a u drugoj MBA-Moskva, Ukrajina, Letonija i CSK iz Moskve. U kvalifikacionom dijelu ŽKK Primorje se izborilo za finalno takmičenje, ali je poražen od ekipe Ukrajine rezultatom 86:67. U borbi za treće mjesto pobijedili su CSK rezultatom 69:65. Drugo mjesto na ovom turniru osvojila je ekipa Ukrajine, a prvo ekipa Spartaka.
“Naš tim je na turnir otišao u mladom sastavu i smatram da je veliki uspjeh to što smo osvojili treće mjesto. Dale smo sve od sebe, što se na kraju i isplatilo. Ovim putem želim da se zahvalim rukovodstvu Kluba i svim ljudima koji su nam finansijski pomogli da otputujemo i ostvarimo, za nas, veliki uspjeh”, riječi su kapitenke „Primorja”, Marije Novak.
“Na turnir smo pošli sa veoma mladom ekipom koju su sačinjavale igračice iz kadetskog i pionirskog sastava pojačane sa jednom seniorkom (na zahtjev organizatora) Marijom Vujadinović koja je proglašena najboljom igračicom turnira. Bili smo ubjedljivo najmlađa ekipa što je doprinijelo mnogim pozitivnim ovacijama gledalaca i sportskih zvaničnika. Smatram da smo dostojno predstavili crnogorsku košarku, Herceg Novi i Crnu Goru – kazala je direktorka ŽKK Primorje, Željka Ratković.
Našim košarkašicama je ukazano zavidno gostoprimstvo, primio ih je i ministar sporta moskovske oblasti Oleg Zholobov i gradonačelnik Vladimir Nikolajevič.
– Nadam se da ćemo u narednom periodu i mi imati priliku da našim novostečenim prijateljima iz Moskve uzvratimo gostoprimstvo. Odlaskom na ovaj turnirnir stekli smo novo iskustvo koje će nam biti od velikog značaja za rad, organizaciju i funkcionisanje Kluba” – ističe Ratkovićka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code