Junski upis u srednje škole

Junski upis u srednje škole

1637
0
Podijeli

Ministarstvo prosvjete Crne Gore raspisalo je konkurs za upis u prvi razred srednjih škola, kao i za dodjelu 110 stipendija za deficitarna zanimanja, od kojih 15 obezbjeđuje Privredna komora. Prijave za upis u srednje škole đaci podnose od 12. do 16. juna.

– Osnovnu školu završava 7.816 učenika, a broj upisnih mjesta na Konkursu je 8.625, pa za sve učenike koji završavaju osnovno školsko obrazovanje ima mjesta u srednjim školama –  saopštava Ministarstvo prosvjete.

Picerija i restoran

U gimnazijama ima 2.324 upisnih mjesta, u stručnim školama 6.301. Za programe u četvorogodišnjem trajanju je 4.677 upisnih mjesta, u trogodišnjem trajanju 1.624.

Kada je riječ o mješovitoj srednjoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom, za opšti smjer gimnazije planirana su 3 odjeljena, odnosno 90 upisnih mjesta, za smjer ekonomija, pravo i administracija, odnosno za zvanje ekonomskog tehničara planirano je jedno odjeljenje od 30 učenika. Toliko je predviđeno i za odjeljenje fizioterapeutskog tehničara, kao i građevinarskog tehničara za visokogradnju.

Za privredne grane turizma, ugotiteljstva i trgovine planirano je po jedno odjeljenje od 30 učenika za turističkog tehničara, tehničara kulinarstva i tehničara usluživanja.

Od zanimanja na nivou III stepena stručne spreme planirano je po jedno odjeljenje od 30 učenika za zvanja trgovaca i frizera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code