Južno od Rosa na Luštici i u Belanima odobrena gradnja novih kupališta,...

Južno od Rosa na Luštici i u Belanima odobrena gradnja novih kupališta, uz konzervatorske projekte

0
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisaće javni poziv za zakup obale za izgradnju novih kupališta u Baru, Herceg Novom i Tivtu. Odobrenje koje je dala Vlada odnosi se na nove plaže površine 8.671 kvadratnih metara.

Kako je navedeno u informaciji nakon sjednice Vlade, u Herceg Novom novo kupalište biće izgrađeno na poluostrvu Luštica, južno od naselja Rose. Riječ je o neuređenoj obali ispod i iznad lokalnog puta Luštica Rose, dužine 85 metara, površine 4.187 kvadrata.

Picerija i restoran

Novo kupalište u Tivtu planirano je u naselju Belane, gdje postoji istoimena pješčana plaža dužine 95 metara, površine 1.700 kvadrata.

“Realizacija i uređenje plaže u Herceg Novom i u Tivtu, imajući u vidu da se nalaze u obuhvatu granica prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora upisanog na Listu svjetske baštine Uneska, moraju se sprovoditi u skladu sa konzervatorskim uslovima i konzervatorskim projektom”, dodaje se u informaciji.

U gradu pod Rumijom planirana su dva nova kupališta. Prvo na lokaciji Dobra Voda, stjenovita obala i plaža sjeverno od Velikog pijeska (Mali pijesak) u dužini od 100 metara, površine 1.447 kvadratnih metara. Druga na neuređenoj obali u uvali Ujtin potok, dužine 80 metara i površine 1.337 kvadratnih metara- saopšteno je iz Vlade.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara je konstatovala da na lokacijama na kojima se predviđa izgradnja kupališta u Baru, nema zakonom zaštićenih kulturnih dobara, kao ni dobara sa potencijalnim kulturnim vrijednostima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code