KAD ĆE DOĆI RED NA IGALSKU PJACU?

KAD ĆE DOĆI RED NA IGALSKU PJACU?

278
0
Podijeli

Igalo sa ZvinjaNakon rekonstrukcije hercegnovske pjace koja je trajala dva mjeseca i koja je koštala 30.000 eura, pa sada postoji posebno mjesto za prodaju mliječnih i proizvoda od mesa u novom izdvojenom dijelu koji u potpunosti zadovoljava higijensko-sanitarne uslove, postavlja se pitanje, šta sa pjacom u Igalu?
Svako je barem jednom bio tamo, zna da i ovaj prostor zaslužuje odavno ulaganja, pa makar samo i za prodaju verdure. Kada je subota i pijačni dan mogu se na maloj igalskoj pjaci zateći vrijedne domaćice sa sirom i kajmakom, u čiji kvalitet niko ne sumnja, jer to su žene koje ih dugi niz godina prodaju. No, bez obzira na to čine prekršaj, jer prodaja je zabranjena sve dok se ne obezbijede propisnai higijenski i sanitetski uslovi, poput onih na novskoj pjaci. Iako je odavno obećana rekonstrukcija pjace u Igalu mora ko zna koliko još pričekati. Para nema, kažu nam u JKS i za sada se na njoj može prodavati samo povrće i u drugom dijelu mješovita garderoba, kao i artikli za kuću.
– Tamo se definitivno više ne smije prodavati riba. Postoji još slobodnih tezgi u Herceg Novom, pa se tamo mogu javiti prodavci – kazao nam je dirktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović.
Inače i taj dio za prodaju ribe u Novom će morati da se sa jednom mašinom za mljevenje otpadaka obnovi, ali za sada može i ovako da funkcioniše. Nema ni velikih vrućina, riba će se prodavati do 13 časova, iako je preoruka inspekcije bila samo do 10 časova.
Nova tržnica za mliječne i mesne prerađevine u Noovm je u zatvorenom prostoru površine je 60 kvadratnih metara, sa rashladnim vitrinama, jednoobraznim tezgama i pomoćnim prostorijama. Planirano je ukupno devet tezgi, sa pet stalnih i četiri dnevna prodajna mjesta. Mjesečna cijena zakupa iznosi 130 eura.
Ništa od svega ne bi bilo da Uprava za inspekcijske poslove, odsjek za veterinarsku inspekciju nije zabranio promet mliječnih proizvoda i promet proizvoda od mesa na gradskoj tržnici u Herceg Novom, usred ljeta, 16. jula.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code