KAD ĆE SEZONA U HERCEG NOVOM?

KAD ĆE SEZONA U HERCEG NOVOM?

0
Podijeli

tamaris_rusevinaOko 3.500 gostiju koliko prema podacima hercegnovske Turstičke organizacije boravi u gradu pod Orjenom, ne može biti zadovoljno slikom koju zatiče na startu nove sezone. Posebno je ispod svakog standarda, ono  što vide u nekada jedinstvenom liječilišnom mjestu, Igalu.

Najfrekventniji dio Igala, sa gornje i sa donje strane, koji vodi do  šetališta, još uvijek je opasan ogradom oko polusrušenog i avetnog hotela “Tamaris”. Za one koji su prvi put u ovom mjestu, to je možda i neka vrsta atrakcije, ali malo ko da je odobrava.

– Da li vam je to od bombardovnja – pitaju se u čudu prolaznici.

Picerija i restoran

Ne objašnjava im niko ništa, jer ni sami mještani ne razumiju zašto samo nama sezona nije bitna. Jer, nijesu samo ostaci “Tamarisa” ruglo Igala. Javne površine su neokošene, eksponat – vagon voza, u parku u blizini Instituta ionako zapušten, utonuo u korov.

Igalo_more_smeceOsim toga većinu plaža krasi otpad, plastične boce, konzerve, murava… Iako je JP Morsko dobro sa Komunalnim preduzećima potpisalo ugovor o njihovom uređenju, većina plaža je i dalje prljava. Kod Galeba, ispod mostića, mala deponija smeća  bode oče svima, ali nadležnima ne smeta. Pjesak, šljunak i cement duž šetališta pored zatvorenih ugostiteljskih objekata. Sve je po onoj novskoj “nije preša niđe’’.

Sanacija lokalnih puteva najavljena je danas, 14. maja?! (Ako im kiša ne bude problem). Krpiće se rupe na potezu Igalo-Meljine. Kako kažu odgovorni biće to skup posao i težak, jer topli asfalt treba dovesti čak iz Mojkovca! Samo se nadamo da neće  početi da se raspoređuje po putevima u špicu sezone, u junu i početkom jula, kao lani. Doduše, sadnja poklonjenih palmi, sezonskog cvijeća, ponegdje daje i ljepši izgled nekada zvanog grada  sunca, cvijeća i zelenila.

petlja_cvijeceI javna rasvjeta bi danas mogla da zasvijetili nakon 20 dana mraka na najfrekvetnijim mjestima u gradu, jer je dio duga plaćen Elektroprivredi. Ipak, za 15 dana očekuje nas druga, već tradicionalna muka, kojom dočekujemo turiste. Restirkcije vode najavljene su od 1. do 21. juna.

Time će, eto, biti i ozvaničen početak sezone u Novom, a da se još ni jednom nije sastao Koordinacioni odbor za pripremu i praćenje sezone. Pa kome se i dalje ovako dopada, dobro došao. Nema veze što u Novom nije ništa novo, osim novo-stare vlasti, koja polako zauzima fotelje i još ne uzima metlu.igalo_prljavo

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code