Kad komunalna „trenira strogoću“

Kad komunalna „trenira strogoću“

15
Podijeli

pauk topla 211215Nije pravo nikom kad se neko nađe „na udaru“ komunalne policije, pa i kada ona reaguje potpuno u skladu sa ovlašćenjima. No, naša sugrađanka sa Tople prisustvovala je jutros, po njoj, potpuno nerazumnoj intervenciji, kada je komunalna policija odvozila automobile iz ulice Nikole Ljubibratića. Poslala je i fotografiju i sve ovako opisala:
– Jutros je komunalna policija odnijela dva automobila. To ne bi bilo toliko čudno da u istoj ulici postoji zabrana parkiranja, da se ulica baš tu ne pretvara u jednosmjernu i da gospoda iz komunalne policije stavljaju opomene. Tu se parkiram već 30 godina i nikada, ama baš nikada, niko nije digao auto, osim lopova. Bez upozorenja, kao da smo državni neprijatelj, a ne narod kojem bi trebalo da služi država, a ne obrnuto. Na pitanje zašto dižu dva auta, zaposleni u komunalnoj se nije udostojio ni da objasni.
Naprotiv, kad je vidio da fotograšem, pozvao se na Zakon o zabrani snimanja službenih lica dok sprovode zakon, na što sam ja ušla u svoje dvorište, pa se pozvala na Zakon o nepovrjedivosti moje imovine. Šaljem vam, nažalost, neuspjelu fotografiju, jer se vidi samo jedno od dva dignuta automobila. Na kraju da kažem da uopšte nije riječ o mom automobilu, ali moglo bi da bude“.
Vjerujući našoj sugrađanki da se desila jedna od brojnih nemilih situacija kada interveniše komunalna policija, no, provjeravajući i zašto je do nje došlo, saznajemo da su u Ulici Nikole Ljubibratića jutros bila četiri nepropisno parkirana automobila.
– U ovom dijelu ulice koja je dvosmjerna automobili su zagradili kontejnere za smeće, kojima se nije moglo prići. Istovremeno automobili su bili parkirani posred trake s gornje strane puta. Zato je „pauk“ odnio dva, a na jedan auto su stavljene „licise“. Vlasnik četvrtog je sam pomjerio svoje vozilo – kažu Radiju Jadran u komunalnoj policiji, uz tvrdnju da su prethodno openuli vozače.
Kako bilo, parkiranje u dvosmjernoj ulici, uz kontejnere nije dozvoljeno, pa će zato vlasnici vozila morati da plate kaznu za odnošenje paukom 65 eura, plus za prekršajni nalog 50 eura, za lisice na točkovima kazna je 30 eura i još prekršajni nalog 50.

15 Komentari

  1. Novljanka n,svaka cast u pravu ste,ne moze se proc istina je i tome se mora stat na kraj,ili neka javno napisu da su nam ulice na toploj od sada jednosmjerne,sve treba pauk da ponese

  2. U igalu na Mojdeskom putu parkirane su skale vac trideset god sto to ne rjese. Lako je na ljudima silu primjenjivat i lijepiti kazne na automobile.

  3. Kod nas je samo čudo zašto se pokušava sprovesti saobraćajna kultura, zašto se bunite. Svaki trotoar je uzurpiran, ulice koje su kao bulevari potpuno su blokirane , jedva i jednim smjerom da se može proći. Baš treba tu ulicu, kod ,, volija”pored kanta od smeća nemožete proći, pored ,, verdure”sve do ,, Bajčeta” Savina 1Bokeljške .Sve tu trebaju debele kazne , jedino po đzepu ljudi uče.Neka pođu bilo gdje u bivšoj Jugi pa neka vide kolike su tamo kazne i mogu li raditi što i ovdje.Nigdje!

  4. Znači ne vjerujem!!! O kakvim pravima i svojinama vi bulaznite? Alo pravnici retardirani!! Ne branim komunalce i više su nego iritantni ali ne mogu da vjerujem da se ođe piše i opravdava očigledno saobraćajno nasilje. Da li su auta parkirana na kolovozu i trotoaru? To je zakonom regulisano i uz kaznu odvoženja auta treba im lupiti i kaznu za nepropisno parkiranje!! Ako ćemo po pravu i zakonu!! I ne silujte nas više komentarima dokoni besposličari

Ostavite komentar

*

code