Kad mali Kumborani prave žurku

Kad mali Kumborani prave žurku

7
Podijeli

Tematska žurka za djecu iz Kumbora, pod nazivom “Divlji zapad”, priređena je juče u ovoj mjesnoj zajendici. Za mališane je bio pripremljen bogat program od 12 igara i nekoliko iznenađenja, kazala je za Radio Jadran jedna od organizatorki, Mirjana Ivović.

– Zahvalni smo glumcu Dejanu Đonoviću što je prihvatio poziv i doprinio ovom dječijem okupljanju. Mnoge majke bile su vrijedne, pa su napravile kolače za djecu. Takođe, veliku podršku u organizaciji dobili smo od MZ Kumbor, koja nam je ustupila prostor i obezbijedila potrebna stredstva – kazala nam je Ivović.

Picerija i restoran

Učestovalo je oko 30-oro mališana, koji su bili obučeni kao kauboji ili Indijanci. Uz pjesmu i igru, program je trajao čitavo popodne do 19 časova. Djeca Kumbora uskoro će se ponovo družiti, ovog puta na Uskršnjoj radionici.

7 Komentari

  • Postovana\ i,
   ovo je treca godina da u martu organizujemo druzenje dece Kumbora. Prve godine je bio maskenbal, druge sesirijada a ove divlji zapad. Pored toga organizujemo i Uskrsnje radionice. Cilj nam je da svake godine bude razlicita tema da deci bude interesantno. Ne vidim u ovome nikakav poremecaj drustva, vec vam zelim da i Vi ovako doprinesete vasoj Zelenici.

 1. Postovana/i
  da ste bili prisutni ovoj tematskoj zurci, videli bi da se njoj pristupilo veoma ozbiljno. Nije bila namera da se propagira nekakvo nasilje a ni politika. Mogu reci da je deo zurke bio i edukativnog karaktera. Deca su imala priliku da uzivo slusaju kompoziciju izvedenu na violini. Takodje je bio i nastup glumca koji je ispricao pricu o Divljem Zapadu ,izrecitovao i otpevao njegove dve pesme. Usledile su elementarne igre za decu, ples i decije veselje.

  5
  4
  • Postovana\i
   to je samo bio naziv tematske zurke u nameri da se deca maskiraju u kauboje ili indijance. Niko nije imao nameru da se propagira nasilje a ni politika. Ovom decijem okupljanju je pristupljeno sa puno ozbiljnosti. Pored elementarnih igara za decu, dio programa je bio edukativnog karaktera. Od uzivog izvodjenja kompozicije na violini do nastupa glumca i decijeg pesnika.

   4
   3
 2. Nekada se nije na ovakav način brinulo o djeci,nego su i priredbe imale izraz ozbiljnosti,odgovornosti i pouke,u okviru škole,a ne politike.Sad se od malena pripremaju za ludi provod i šou program.Lijepo je okupiti i zabaviti đecu,ali sad ima igraonica koliko i kafana,samo nema rabote skoro niđe,osim šminkanja polomljenih i dotrajalih,a neshvaćenih vrijednosti.Neka mi oproste mame,tate su načudo sa sobom,a njima nije lako.

  5
  5
 3. Bravo! Svaka cast organizatorki. Ovakvih zurki i desavanja bi trebalo biti vise, i u svakoj mjesnoj zajednici. Na ovaj ili slican nacin se nekada brinulo o djeci i omladini. Sada su nazalost prepusteni najcesce ulici….

  9
  4

Ostavite komentar

*

code