Početna Društvo Kad prestanu vanredne mjere primjenjivaće se Odluka o radnom vremenu

Kad prestanu vanredne mjere primjenjivaće se Odluka o radnom vremenu

10

U Herceg Novom po opštinskoj Odluci važi novo radno vrijeme od 16. marta, ali ona se neće primjenjivati dok se ne ukinu privremene mjere Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

Herceg Novi

Odluku o radnom vremenu su novski odbornici usvojili na maratonskom januarskom zasijedanju. Evo nekih detalja.

Obavljanje komunalnih djelatnosti, odnosno određenih poslova u komunalnim djelatnostima, čija priroda i potrebe zahtijevaju kontinuitet, obavlja se 24 časa svakog dana.

Radno vrijeme zelene pijace u ljetnjoj sezoni biće od 06 do 18 časova i od 06 do 16 časova u zimskoj sezoni, a nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika od 06 do 15 časova. Mješovita pijaca u ljetnjoj sezoni radiće od 08 do 21 čas, u zimskoj od 08 do 20 časova, a nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika od 08 do 15 časova.

Privredni subjekti koji obavljaju promet robe na malo, radiće svakog radnog dana, od 06 do 23 časa u ljetnjoj sezoni, odnosno do 22 časa u zimskoj sezoni. Privredni subjekat koji obavljaju promet robe na veliko, radiće takođe svakog radnog dana, od 05 do 23 časa u ljetnjoj sezoni, odnosno do 22 časa u zimskoj sezoni. Radno vrijeme trgovinskog centra biće od 06 do 23 časa.

Benzinske pumpe biće otvorene i dalje 24 sata.

Turistička agencija i privredni subjekat koji pruža usluge iznajmljivanja vozila(poslovnica rent-a cara, limo servis i sl.) u ljetnjoj sezoni radiće od 07 do 24 časa, a u zimskoj do 20,00 časova.

Radno vrijeme primarnih i komplementarnih objekata za pružanje usluga smještaja i usluga pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, utvrđenih posebnim zakonom kojim se reguliše oblast turizma i ugostiteljstva je svakog dana od 00 do 24 časa u periodu godine kada postoji ekonomski interes da je objekat otvoren.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka, utvrđeni posebnim zakonom kojim se reguliše oblast turizma i ugostiteljstva radiće od 06 do 01 čas narednog dana, shodno Odluci poslovodnog organa preduzeća, odnosno preduzetnika u skladu sa opštim aktom i kolektivnim ugovorom. Radno vrijeme ugostiteljskog objekta tipa plažni bar je od 07 do 21 čas.

Radno vrijeme ugostiteljskog objekta tipa disko klub je od 21 do 03 časa narednog dana, a noćnog kluba od 22 do 03 časa narednog dana. Ugostiteljski objekat koji se nalazi u stambenoj i stambeno -poslovnoj zgradi radi do 24 časa.

Ugostiteljski objekat koji se nalazi u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru gdje se pretežno obavlja druga djelatnost (na autobuskoj stanici, benzinskoj pumpi, trgovinskom centru i sl.), radi u skladu sa radnim vremenom objekta u kom se nalazi.

Lokalni autobuski saobraćaj radi 24 časa u ljetnjoj i od 05,30 do 01,30 časa narednog dana u zimskoj sezoni, na osnovu utvrđenog reda vožnje. Trajekt na relaciji Кamenari-Lepetani radi od 00 do 24 časa.

Luka Škver radi od 00 do 24 časa u ljetnjoj i u zimskoj sezoni.

Po zahtjevu privrednog subjekta, privremeno se može odobriti radno vrijeme duže od propisanog u zatvorenom dijelu objekta

Kazne od 50 eura do 5 hiljada

Za nepoštovanje članova Odluke visine novčanih kazni pravna lica, odgovorna lica u pravnom licu ili preduzetnike kreću se od 50 do 5.000 eura.

Privredni subjekti dužni su da odluku o radnom vremenu dostave Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora kao i da početak i završetak radnog vremena mora na vidljiv način biti istaknut na ulazu u objekat u kome se obavlja djelatnost.

10 Komentari

 1. Kontrola rada ugostitelja,pogotovo poslije 01.00 h,
  kao i kako se postuje produzeno radno vrijem do 03.00 SAMO u zatvorenom dijelu objekta.
  A, ne da se po terasama pije i urla do 3 ujutro.
  Kontrola i samo kontrola..

  12
  6
  • Xy ,nisi xy,nego si y,u stvari ,kad vec imas toliko primjedbi i kad ti vec toliko smeta rad ugostiteljskih objekata ,sto fino ne spakujes kofer sa kojim si dosla/ao ne bitno ,vjerovatno tamo bi te sada prihvatili rasirenih ruka ,punog srca ,pa ti ne bi vise nista smetalo ,sigurno bi se za tebe (oni) kvalitetno pobrinuli ,a to sto ne mozes da spavas pa su ti svi drugi krivi ,to je samo tvoj problem ,posto ti i fotografija ide od ruke ,trebalo bi u dnevnoj varijanti da posvetis paznju toj djelatnosti mozda bi i bila neka korist ,ako nista barem bi vas stigao neki kakav takav umor pa ne bi imali vremena visiti po skurama gradskim!!!!!!

  • A gosti koji puse ,i moraju van ugostiteljskog objekta zapaliti cigar,ocete li brze bolje odma potrcati i prijaviti ,naravno jer vas zivot se zasniva samo na prijavama ,na zalost po vas to vam je jedino u zivotu vasem i ostalo nista drugo ,pa nastavite kao i do sada ,jedino sto se zbog sadrzine poruke ne mozete sakriti iza pseudonima ,opet na vasu zslost !!!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code