Početna Društvo Kad “proključa” smeće iz kontejnera na kućnom pragu

Kad “proključa” smeće iz kontejnera na kućnom pragu

20

Kod Džorovog mosta u Zelenici, prije petnaestak dana postavljen je veliki metalni kontejner, koji se prazni i čisti jednom u deset dana. Zbog mjesta na kojem je lociran ali i neprijatnih mirisa koje svakodnevno ispušta, kao i kompletne „slike čistoće“ u Zelenici, nezadovoljni su neki mještani, posebno Branko Živanović.

Nakon niza neprijatnosti sa nadležnima on se obratio i nama. Kako tvrdi, kontenjer je postavljen ispred njegove kuće sa apartmanima. Do sada su mu otkazana već tri dolaska gostiju koji su rezervisali smještaj ranije, priča za Radio Jadran, Živanović:

„Kontejner su postavili tako da su mi zagradili kamion koji tu parkiram, pa sam morao preko policije da urgiram, a taj dan mi je propao pošto nijesam mogao da radim“, priča on.

Kako dalje tvrdi, na dijelu obližnjeg parkinga na kojem parkiraju njegovi ili gosti koji dolaze kod susjednih izdavalaca, nemaju više gdje da smjeste vozila, jer su postavljene kante za smeće, za što je, kako saznaje, potvrda došla iz lokalne uprave.

„Postoji mjesto tu gdje kontejneri stoje u ograđenom boksu i bilo je mjesta da se ubaci i ovaj ogromni, ali oni su ga postavili na 5 m od moje kuće. Razgovarao sam i sa predsjednikom Mjesne zajednice, on kaže da neće niko ni da ga sasluša. Obećali su mu da će to maći, međutim, do sada niko „repom nije mrdnuo“. Te kante sada prekrivaju nekih 10 m terena“, priča Živanović.
Sporan i parking

Osim kontejnera, Živanović priča i da ima problem oko dozvole za korišćenje obližnjeg parkinga, kojeg je „iznajmljivao“ od Opštine i ujedno održavao proteklih 15 godina, što mu ove sezone nije omogućeno.

„Ja sam ga čistio i održavao i bio sam voljan da napravim betonski zid od potoka, da asfaltiram i betoniram, ali da mi to onda „daju“ na duži vremenski period da mogu da koristim. Ne naravno da naplaćujem, samo ljeti da koristim“, navodi on.

Kaže i da mu je načelnica Direkcije za imovinu i zastupanje Jelena Poledica odbila takav zahtjev, jer se navodno neko iz Podgorice žalio kako je njemu izdata dozvola, a on za istu ili sličnu situaciju ne može da dobije dozvalu u Igalu, ispod novog dijela Instituta.

Sa druge strane, direktor Čistoće, Vladimir Arsić, potvrdio nam je da je kontejner od 7 kubika nedavno postavljen i to uz odobrenje/saglasnost Sekretarijata za komunalne poslove, ekologiju i energetsku efikasnost, kojim rukovodi Aleksandar Kovačević:

„ Čovjek je parkirao kamion na opštinskoj zemlji koja kao prvo nije parking, a drugo, po odluci načelnika Kovačevića nama je data dozvola da postavimo taj kontejner od 7 kubika, kako bismo cio prostor oko Džorovog mosta doveli u pristojno stanje. I sada je sve sređeno i daleko bolje nego prošle godine, kada je to bila rak rana u sezoni. Da se to ove godine ne bi dešavalo, da ne bi otpad gomilao u kontejnerima, a gosti odlazili, postavili smo taj veliki kontejner. Sada imamo Zeleniku nikad ljepšu i sređeniju“, tvrdi Arsić.

Objašnjava i da je Živanović kada su radnici odvezli kontejner da ga isprazne, ugrabio momenat da kamion ponovo vrati i parkira. Zato je kontejner stavljen ispred njegovog kamiona, da ne može da izađe. Tako više nikada više neće parkirati na mjestu koje nije za parkiranje, navodi Arsić.

– Dolazila je i Komunalna policija, koliko znam on je bio i u policiji da me prijavi, gdje su ga pitali zašto parkira na mjestu gdje nije parking…. Ja sam dobio i pismeni dopis za uklanjanje kontejnera od predsjednika MZ Zelenika – ističe direktor Čistoće.

Arsić je ubijeđen da je veliki kontejner više nego neophodan da se ne bi ponavljala katastrofalna slika od prošle godine. Kad prođe sezona, vjerovatno će biti uklonjen.

Slična situacija oko mjesta za postavljanje kontejnera postoji i na drugim mjestima duž rivijere. Niko ne želi kontejnere na kućnom pragu, a negdje se moraju smjestiti i mora se odlagati smeće.

20 Komentari

 1. E ko sve radi u opstinu sve nesposobni “zelenika nikad lepsa i sredjenija” e sram te bilo arsicu zeleniku ste vi strucnjaci unistili nikad gora nije bila puna smeca trave rupa nema asvalta nista i sve zbog vas a kontejner nosi kod sebe kuci da vidis kakav je to parfem i onda daj ostavku da svima bude lakse taki netrebaju nikome

 2. sta radi ova nasa kom.policija.oni rade sve samo ne ono sto trba.gradilista na sve strane,krusovi kamioni krszare,buka prasina,automobili na trotosrima.konkretno,kod doma onvalida,svaku noc trideset parkirano.uzas jefan.

 3. Branko nisi ti od juče da spaneš na grane da se raspravljaš sa Arsićem a kamoli da mu vjeruješ što ti kaže. Šta on nije sve obećo a najmilije mu je prijetit policijom kad nije sposoban da riješi svoje probleme. Ne daj se Banjo.

  18
  2
 4. Kontejneri na samom ulazu kod Spanjole. Jedan od najznacajnijh simbola naseg grada turisti svakodevno obilaze. Gledao sam kako se namjestaju ispred ulaza sa kamerama da ne lentraju ovu nasu bruku. Da li je stvarno problem da se kontejneri malo odmaknu i postavi jedan zidic da se kontejneri od smeca ne vide. Nebih da spominjem ovdje kako se cuvaju i odrzavaju slicne tvrdjave po Francuskoj, Svajcarskoj itd. Ovo je cisti primitivizam.

  29
 5. Eee, bravo Arsicu. Uzurpatore parking mjesta i “veleposjednike” opštinske zemlje neko da nauči pravilima življenja u gradu. Mora napokon red da se zna.

  7
  4
 6. Kontejner postavljen, a pored bacen stari namjestaj, ljepse nego ikad! Problem cistoce nije broj kontejnera nego da se redovno prazne! Citajuci tekst, ovdje je izgleda neki privatni spor Arsic-Zivanovic, pa se rogati bode sa kusim

  12
  2
 7. Stavi ti kontejner ispred svoje kuce Arsicu i nije problem, a super si ti otkad si dosao nema vise ni jednog kontejnera za papir jer si ih uklonio pa sad nema ni recikliranja.
  Pih grdjeg direktora pored svih onih losih nismo imali

  25
 8. G- din Živanović je u pravu da kontejner ispred kuće ne bi trebao da stoji i kakva je to usr… služba koja prazni kontejner jednom u 10 dana na 40 stepeni ,usmrdio bi se da je prazan. A,što se tiče turista nema ih ni u Igalo ,a ne kod Džorovog mosta 😂😂😂😂 tako da malo pretjeruje.

  48
  1
 9. Arsicu ko si ti da postavljas kontejner ispred vozila? Sram da te bude, pa postoje druge zakonske stvari da upotrebis, a ne da uzimas vlast u svoje ruke. Takvo ponasanje nije za primjer. Mozda u Tivtu…

  36
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code