KADROVSKE SMJENE U SNP – “VOJNICI PARTIJE” ILI SERVISI GRAĐANA?

KADROVSKE SMJENE U SNP – “VOJNICI PARTIJE” ILI SERVISI GRAĐANA?

73
0
Podijeli

Opstina_HNRazrješenja i nova imenovanja iz redova SNP-a, u opštinskoj administarciji u Herceg Novom još su “u procesu”, kaže nam prvi čovjek opštine, Dejan Mandić, čija je to nadležnost.

– Bavimo se važnijim pitanjima za grad i stanovništvo od promjena radnih mjesta u opštini. To su Autobuska stanica, deponija za odlaganje čvrstog otpada i saniranje, glavne ulice u Herceg-Novom – kazao je Radiju Jadran, Mandić, izbjegavajući političke spekulacije o kojima se odavno priča, a zaista i vode iza zatvorenih vrata, na sjednicama Izvršnog ili Opštinskog odbora SNP-a. Ko je zadovoljio od dosadašnjih funkcionera SNP-a, ko nije, teško je dobiti zvaničnu potvrdu. O tome ne pričaju javno, sve dok ne bude sasvim izvjesno da će se neko ipak oprostiti od fotelje. Jedna od onih koja bi mogla biti smjenjena jeste i načelnica komunalne policije, Nataša Tatalović. Ona nam je ranije izjavila da je njen sektor već ostao bez sedam inspektora koje je “uklonio” predsjednik opštine, Dejan Mandić. No, o svom razrješenju ne zna ništa.

– Svi smo još uvijek na poslu i zaista ne znam za tu informaciju, niti znam ko bi me mogao smijeniti, možda da pitate nekog drugog – rekla nam je Tatalovićka, dodavši da imamo pogrešne informacije.

Picerija i restoran

– Nije tačno da se sinoć sastao Izvršni odbor SNP-a zbog imenovanja – dodala je ona.

Predsjednik Mandić takođe nije bio velikih riječi na ovu temu, rekavši samo da ništa još nije gotovo, te da on, ipak, ima u planu “da napravi neku reorganizaciju”.

– Svaki predsjednik sebi pravi reorganizaciju kako mu najviše odgovara, prilagođava je situaciji – objasnio je on.

Načelnik za finansije Stevo Cvijetković, takođe je, prema nezvaničnim informacijama, neko ko bi mogao ostati bez ove funkcije. O mogućim razrješenjima, pa i sopstvenom, nije htio ništa da priča, jer on je, kako kaže, samo službenik i još:

– Ja sam samo obični vojnik partije, a ako mislite da treba o toj temi, neka priča Obrad Gojković – kazao je Cvjetković. Ni o tome da navodno odbija da napusti sadašnju funkciju, Cvjetković takođe nije htio ništa reći.

– Ma, ništa ja neću da se izjašnjavam! – završio je razgovor.

Očigledno da se u vladajućem SNP-u odavno sukobljavaju interesi, koji koče i kadrovske promjene manje ili više zaslužnih. Je li riječ o sudaru “tvrđe” Bulatovićeve, ili “mekše” Milićeve struje, naklonjene predsjedniku Mandiću, ličnim razlozima, tek, valjano opravdanje za “kadrovsku stagnaciju” uvijek mogu biti sezona i pripreme za velike komunalne projekte s jeseni.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code