Početna Promo Kako pripremiti kosu za ljeto

Kako pripremiti kosu za ljeto

0

Tokom ljeta kosa je izložena raznim uticajima kao što su UV zračenje, slana voda, vjetar, često pranje kose, znojenje, razni preparati i češća upotreba fena i prese.

Zaštita počinje prije početka ljeta i odlaska na more a njega će biti lakša kad je kosa u dobrom stanju.

Kao što ste navikli Beautylicious salon Look by Violeta vodi računa o vašoj kosi i sa posebnom pažnjom, za vas, bira preparate na prirodnoj bazi.

Do 30. juna možete ostvariti 20 % popusta na sve tretmane regeneracije i njege kose a pri kupovini vrhunskih proizvoda za kosu 10% popusta.

Najbolja zaštita kose od sunca je šešir ili marama. Ovo pravilo rijetko ko od nas poštuje, a ljeti kosu treba tretirati na poseban način.

Zbog čestog znojenja preparati za stilizovanje i lak mogu dovesti do iritacije kože glave pa ih treba izbjegavati. Prirodan ulja su idealna za hidrataciju vlasišta i kose pa je idealno uvrstiti u ljetnju njegu.

Često izlaganje sunčevim zracima oštećuje proteinsku strukturu dlake, na taj način se gubi pigment mlalnin, kosa postaje svjetlija, suvlja, gubi hidrataciju, sklona je krzanju jer nije elatična.

Kako izbjeći ove štetne posljedice?

Ako su vrhovi suvi i ispucali skratite ih. Pre odlaska na plažu na kosu nanesite ulje u spreju. Pod uticajem sunca kutikula dlake će se otvoriti, a ulje će lagano ulaziti u dlaku i hidrirati je. U isto vrijeme će formirati tanak film na površini vlasi koji će štititi vašu kosu od slane vode. Poslje izlaska iz mora obavezno isperite kosu i dodajte ulja. Birajte blage prirodne šampone koji nesadrže sulfate i paraben. Izbjgavajte teške stiling preparate kao što su gel i lak za kosu i koristite kreme ili ulja sa UV filterima. Sa upotrebom prese ili figara budite oprezni. Keratin sagorjeva na 180 C i kako ne bi došlo do trajnog oštećenja podesite termostat na nižu temperaturu. Balzami i maske na prirodnoj bazi su tokom ljeta poželjni za upotrebu za sve tipove kose. S ozirom na spoljne uticaje ostavite ih na kosi 10-tak minuta.

Zahvaljuemo se klijentima koji su nam ukazali povjerenje i svima koji nam postavljaju pitanja i traže savjet.

U narednom periodu smo za vas spremili puno noviteta i iznenađenje. #staytuned i pratite nas na našem instagram profilu @lookbyvioleta

Konsultacije i termine u salonu u Portonovom možete zakazati na već poznati broj telefona 069550005.