Početna Naslovna Kako se kotiraju novski kadrovi na izbornim listama za Skupštinu Crne Gore?

Kako se kotiraju novski kadrovi na izbornim listama za Skupštinu Crne Gore?

86

Izvjesno je da će se za vlast u Crnoj Gori, odnosno 81 poslaničko mjesto 30. avgusta i za glasove 541.232 građana, boriti 12 partija i koalicija.

Foto: Radio Jadran, privatne arhive, Facebook

Na listama su za sada 23 kandidata i kandidatkinje iz Herceg Novog (još nije objavljena lista Socijalista).

Kakve šanse oni imaju da uđu u državni parlament i koliko povjerenje u svojim partijama i koalicijama zaslužuju kadrovi iz Herceg Novog?

Na izbornoj listi “Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović” je troje kandidata iz Herceg Novog. Imaju niske pozicije, pa je tako na 52. mjestu aktuelni upravnik Prve faze Instituta i odbornik DPS-a, Borivoje Vuković. Na 62.mjestu je sadašnja odbornica i poslanica te partije, Maja Bakrač. Na 81. poziciji je doktor ekonomskih nauka, Zoran Kovačević, savjetnik u Institutu Igalo i šef odborničkog kluba. Šanse da bude u državnom parlamentu možda ima samo Vuković, ukoliko DPS ostvari dobar rezultat i onda dođe do kadrovskog pomjeranja u prvom dijelu liste.

Koaliciju “Za budućnost Crne Gore”, čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i nestranačke ličnosti. Dvije Novljanke ovdje imaju dobre šanse za ulazak u parlament, jer ih predstvljaju na 4. mjestu odbornica DF-a i rukovoditeljka kancelarije za međunarodne odnose u Herceg Novom, Simonida Kordić, potom i potpredsjednica Opštine, predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović, koja je na 15. mjestu. Na 67.poziciji ove koalicije su sekretarka za kulturu Ana Zambelić Pištalo, na 79. direktorka Agencije za zaštitu Orjena, Milja Vitorović, obje iz DF-a.

Koalicija koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike i političke teorije nastupiće na izborima pod sloganom „Mir je naša nacija“. Dvoje Novljana na toj izbornoj listi zauzimaju visoke pozicije imaju takođe velike izglede da budu poslanici, jer je na 7. mjestu aktuelni predsjednik Opštine, Stevan Katić, a na 8. njegova savjetnica Tamara Vujović. Na 50. je predsjednik hercegnovske Skupštine Nikola Samardžić, a na 55. direktor Agencije za izgradnju, Boro Lučić. Na 69. poziciji je načelnica komunalne policije Marija Bošković. Svi su iz Demokratske Crne Gore.

Koaliciju, okupljenu oko platforme „Crno na bijelo“, čine Građanski pokret (GP) URA, Savez građana CIVIS, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci. Na 25. mjestu je predsjednik OO URA i preduzetnik Nikola Radman. Slijede programer Mirsad Brkić na 52. i master vaspitačica Aleksanadra Simović na 70.poziciji.

Socijaldemokratska partija učestvuje samostalno na izborima pod sloganom “Jaka Crna Gora”. Novljani su zastupljeni u prvom dijelu te liste. Na 18. mjestu je Dragan Šimrak, aktuelni menadžer Opštine Herceg Novi i predsjednik OO SDP-a. Na 24. mjestu je Jelena Mitrović, a na 35. dr Zinaida Miljković.

Na Listi ” Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO” je dvoje kandidata iz Herceg Novog, predsjednica OO SD-a i odbornica Tatjana Fanfani je na 20.mjestu, a Rajko Komnenić preduzetnik na 60-om.

Izborna lista „HGI- Svim srcem za Crnu Goru!“ ima jednog Novljanina, ugostitelja Frana Ercegovića na 28. mjestu.

Hrvtaska reformska stranka kandidovala je na 9. mjestu urara Zdravka Crnića iz Herceg Novog.

Ostaje još da sačekamo da vidimo listu “Snežana Jonica – Socijalisti Crne Gore – Da živimo kao Jugosloveni”.

86 Komentari

 1. Gdje god DPS vlada nesto se pravi gradi obnavlja samo H,N isti od 90’Cak jos jadnije sve zatvorise kupise privatno vlasnistvo u dugove sirotinju uvalise!Puteve neprave no se sjete pred izbore nesto malo!U Baosice su naj gori putevi ljudi zive 1.5od magistrale nemaju normalan put nego finansiraju sami da beton stave bruka i sramota!

  22
  29
 2. Цезаре да будем поносан на Новљане у парламенту који су дозволили да се униште Хотели у Новом ,подржали Брковића .
  Тада нису имали савјести чак ни сада да се уздигну храбро и кажу не може,не требају нам такви.

  34
  6
 3. Mnogo si bistar ti i tih 7 sto te lajkovalo da neces glasat. Glavu dajem da si glasac DPS-a i da obavezno izlazite ti i tvoja familija na izbore. Sramota je ne glasati protiv ove vlasti. Nema sta nisu uzurpirali od rijeka do obala itd itd,da ne govorim o korupcini

  41
  24
  • I ovi što su u lokalu na vlasti iz Demokrata uzurpiraju privatnu imovinu fizičkih lica, unište je, polome i ne odgovaraju. Tako da se nema za koga glasat

   33
   20
 4. Cita li neko kako baljezgate i kritikujete ljude iz Novoga,nase komsije i sugradjane.Treba sve da ih podrzimo i hvalimo jer su nasi i H.Novi moze imati koristi ako dobar dio njih bude u Drzavnom parlamentu.Samo kritikujete vi neradnici koji sjedite kuci i blejite po portalima i prozivate ljude koji sigurno zele i hoce da pomognu svom gradu.Jadni ste vi Novljani kad ne volite svoje…kako tek postujete i cijenite tudje.

  28
  24
  • Ti si pravi novljanin. Podrzi lokalne nesposobnjakovice,ulizice i prevrtace. Neka se kraducka lokalno. Mora da si u kombinaciji ili u rodbinskim odnosima.
   Ko moze dati glas Vujovicki sa 4 promijenjene partije, Katicu koga niko iz grada nikad u zivotu nije vidio,Djurovicki koja je pred prosle izbore zavrsila kolektor..itd,itd
   Bravo pravi novljanine. Sa svakim fino,sa nikim iskreno

   15
   6
   • Pravi Novljani su u Novskoj listi,mada se iz nje nisu potrudili i da kazu koga ce podzati ili nece nikoga podzati .Ovi izbori kao da se Novske ne diraju.Oni se spremaju za lokalne izbore pa da se svdjaju sa Frontom i Demokratama.Taj svadjalacki mentalitet ce morati da mijenjaju ako zele uspijeh stranci.

  • To su neuporedive kategorije,Danijela u potpunosti zasluzuje da bude na listi dok ova druga uopste ne bi trebala da je na listi,nazalost jos jedna potvrda koliko je Novi posrnuo.972

   33
   21
 5. Stara priča lokalna uprava pravi spiskove po lokalnim firmama i ustanovama ko je ta crkvu ( u prevodu df, Demokrate) a dpš u Državnim firmama i ustanovama. I jedni i drugi to rade potpuno javno jer se očito ne boje nikoga. A od koga da se i boje, srari su to saveznici. A narod se boji svoga lada…pi.

  22
  6
 6. Za Marka
  Ocito nijesi u toku. SD glasaci su prevareni na proslim izborima. Vise su uradili za druge partije a glasac SDa izvisio. Obecanja mnoga nijesu ispostovana. Samo su sminka. Sacekat ce se i taj dan izbora pa ce se vidjet, a tada bi gosp. Brajovic trebao da uradi veliko pospremanje pocevsi od vrha ako misli da dobije dobar rezultat na opstinskim. Ovako tesko.

  23
  4
 7. Novljani dobro pamte biografije i znaju što je poštenje i kultura, tako da niko od pojedinaca ne pomisli da je neko zbog njih glasao partiju.Pamte dobro sve, zato se izmiču od svega što ne cijene.Novljani neće izdati ni ovoga puta prave vrijednosti bez obzira ko je na listi iz bilo kojih razloga.Trpjeli su i gledali i do sad svašto, ali su znali svoj cilj, nije laka borba sa drskim i nevaspitanim , sa sebičnim i lošim ljudima.Ali, boriće se Novljani i dalje, uvjek neko zna put i ima strpljenje.Lista ne znači ništa.Država znači mnogo.

  23
  6
 8. Listu Demokrata je još trebalo oplemeniti upravnikom avanturističkog parka na Vrbanju. Pa da budu kompletan potop. A i ovako ne mogu isplivati sve da plivaju ko Milorad Čavić.

  36
  7
 9. Sve političke partije su očajne i neću ni izlaziti na izbore. Nadam se da će novljani imati dobre poslanike ali ne za grad nego za svoje lične interese.
  Pa sretno Vam bilo pobjedi će Vas sve MILO. Da je VJEČNA.

  29
  33
 10. Naprijed Simonida! Nije ti ni bilo mjesto sa Micom i ostalim likovima kratkog dometa. Ti si najbolja na ovoj listi. Trebala si biti prva. Ljepše i pametnije nema u Crnu Goru.

  26
  74
 11. SD sa Tanjom Fanfani na celu nema u ovom gradu podrsku. To i njihovi koalicioni partneri znaju (DPS). Opao im rejting. 300 nemaju u gradu. Vidjet ce se na opstinskim. Steta.

  43
  17
 12. DPS sa Vukovicem Borivojm koji je javno bio 2006 protiv nezavisnosti Crne Gore i Bakrac Majom tone. Svi znamo da je izbor ovo dvoje dosao po naredjenju. Dok tako budete funkcionisali nema srece gospodo iz DPSa. Poslije izbora i sravnavanja rezultata u nasoj opstini treba da svi sa sadasnjih funkcija iz DPSa da date ostavke na svim poljima i date nova mlada lica. Ljudski bi bilo jer rezultat koji kazete sada prije izbora da cete imat umanjite za bar 1300. Neocekujte neke glasove od SDa najvise 250.
  Svaka cast za Kovacevic Zorana.

  46
  14
  • Bokija svi znamo sa Karače. I znamo kako se srbovalo nekad. Možda i zaslužuje da bude na gubitničkoj listi DPSa. Šteta, uvijek je bio bas pristojno dijete.

   16
 13. DPS I NIKO DRUGI! ZORAN JE VELIKI GOSPODIN, I JEDINI ČOVJEK SA SPISKA KOJEG JE LIJEPO SLUŠATI KAKO PRIČA,KOJI JE DALEKO IZNAD SVIH, I KOJI JE POJAM ZA SVE OSTALE KOJIMA TAKOĐE SVAKA ČAST ! ! ! ŽIVIO MILO ĐUKANOVIĆ! DO POBJEDE ! ! !

  45
  96
 14. Poslanici DPS su ugledni i dobri ljudi. Svako u svojoj generaciji i u svom krugu ljudi. Cestitke za svo troje a posebno za ocigledno podmladjivanje. Dobra poruka je poslata i srecno mladom momku.

  29
  80
 15. Koja smijurija. Neki diletanti racunaju prof.Zdravka Krivokapica za Novljanina. Pa covjek ne zivi u HN i ne glasa u HN nego u NK ili PG..U Bijeloj samo ima kucu za ljetovanje…ali to je politcka propaganda kojoj nasijedaju mediji. Ne mislim na vas Jadrane a druge necu da pominjem da ne prljam vas portal.

  38
  11
 16. DPS u Herceg Novom se polako ali “sigurnim korakom” gasi. To znaju i njihovi saborci u Centrali u Pg, a to potvrdjuju i imena na listi. Maja Bakrac je iz Podgorice (sto dokazuje da DPS HNovi nema svoje kadrove)…Svi smo imali prilike da vidimo njen kapacitet u prethodnom mandatu u Skupštini, jer je tesko citala ono sto joj neko napise. Uostalom i Bakrac i Vukovic 2006. g. su bili druga radikalna opcija,. Ocigledno su zalutali na ovoj listi.

  86
  16
 17. To se može reći i za jedne i za druge Opozicija ne ide da skine DPS već da ih “zamijeni” u foteljama. Jer da opozicija stvarno želi da skine DPS stala bi u jednu kolonu, odabrala 81og najboljeg iz svih partija, izašla na izbore i potukla DPS. Ali, priffalilo bi fotelja za sve one kojima je “obećano” pa se ipak odlučiše za 3 kolone. Ove liste su smijurija. Pogledajte novske kandidate Demokrata, DFa… doktorica koja poziva na nepoštovanje mjera NKT, čovjek koji nema autoritet ni nad svojim kućnim ljubimcem…Sekretarka za kulturu koja nije ništa uradila za svog mandata, direktorica Orjena… Ima li grđe? DPS nema Novljanina u vrhu liste. Kako god okreneš, narod je ovca za šišanje…

  51
  10
  • i ovaj “procenat” je na listi Demokrata!!!?? I ovaj koga uguraše na mjesto predsjednika skupštine!! Izgubiće glasačko tijelo u Novome zbog ovo četvoro.

   15
   7
 18. Evo drage gradjanke i gradjani HN a i cijele Crne Gore, imate sansu da uticete na vasu buducnost i vase djece, tako sto cete da izadjete na izbore i glasate. Umjesto sto kritikujete sve i svakoga, sada je odgovornost na vama. Sve ove ljude i njihov rad prepoznajete, pa izvolite! Sami sa sobom, bez straha, odlucite i zaokruzite. Tako se svuda u normalnom demokratskom svjetu ponasaju savjesni gradjani.

  49
  3
  • A koga odabrati moj dobri Domorodac.Ciji rad se moze prepoznati.Niciji.Zalosno je sto ovakvim ljudima ne mozes zabraniti da se bave politikom,da uticu na tvoju i moju buducnost.Gomila ljudi koja svoju nesposobnost nije bila u mogucnosti unovciti nigdje osim u politici.Pravim sposobnim i skolovanim ljudima ne pada na pamet da udju u politiku.Ostaje prostor koji koriste ljudi ne sposobni da se brinu o svom domacinstvu a kamo li gradu ili drzavi.Ostajemo na cjedilu UZMI ili OSTAVI.To sto glasamo i uzimamo odgovornost ili uopste ne glasamo nista ne mjenja.Ne biramo izmedju pametnih i sposobnih nego izmedju gomile ne sposobnih politickih uhljeba.SA OVAKVIMA NEMA NAPRIJED.

   32
   6
 19. BRACO SRBI I SESTRE SRPKINJE PO PRVI PUT U CENOJ GORI SRBI SU SE UDRUZILI I ZATO MORAMO NA IZBORE I 30.AVGUSTA ZA KOALICIJU DF SNP PRAVE CG NARODNI POKRET.

  34
  77
 20. Koliko se da primijetit oni koji vrijede nijesu htjeli da se nadju na listi i to svojom voljom a na listi su oni koji neznaju nista drugo da rade osim da obecavaju i pune svoje dzepove.

  33
  7
 21. Đurović zadlužna za Kolektor, Simonida bila u timu za odbranu R.K., Vujovićka kadar DRKa, Bakrač kadar kadrova, Vuković ima protekciju..ostali su tu kao dekor. Eto Novljani
  ovo su vam politički predstavnici pa se ravnajte 30.og.

  60
  5
 22. medju prvih 50 kandidata nema ni jednog clana DPS iz Herceg Novog. Kako to komentarisete …. Pitanje za sve njih, da li razmisljaju da vrate mandate, kao clanovi SDPA sa sjevera…….naravno da nemaju….kada prihvatis da klimas glavom i dizes ruku za senvic……nagrada stize na ovaj nacin…bas su vas ispostovali….cast je biti clan DPSa…

  79
  14
 23. Konacno su svi ozbiljni kadrovi napustili DPS u Herceg Novom pa od ostataka prave listu! Pobjeda nikad laksa i najava na lokalnim:
  Lokalni 2021
  Dps 9
  Df 7
  Demokrate 6
  Novska lista 7
  Snp 3
  Sd 1
  Sdp 1

  37
  49
 24. Ovaj Samardzic koliko ima funkcija. Presjednik skupstine presjednik mz Bijala presjednik vatrepolo klub Bijela menadzer u kafani..Zalosno ko nam predstavlja Bijelu.

  96
  21
 25. Bakrac koja prosli mandat nije dvije pametnw rekla ukupno ni u drzavni ninu opstinski parlament. Vukovic koji je bio protiv nezavisnostii 2006. a sad se naglo presalto i izdo povjerenje mnogih koji ga od ranije znamo! Licni prijatelj naseg zajednickog paroha a sad ide u parlament uz one koji su napravili ovo zlo koje se crkvi desava! Vukovicu kad ti kazu da dignes ruku protiv crkve samo misli o parama koje ti daju i bice ti lakse.

  90
  87
  • Simonida………Iz stare novske porodice, završila školu Milan Vuković, trenirala plivanje i nešto malo jedrenje,Šešeljeva “pionirka”, zaljubljena u Herceg Novi……… oduvijek.
   Ovo je Božanstvena komedija ………
   Moje iskreno saučešce dragom Herceg Novom……

   48
   20
 26. Kako se kotiraju. Kotiraju se onako kako su zasluzili. Umjesto da ako su vec usli u sastav Crne Gore budu ravnopravna jedinica oni su se prodali zarad sitnih licnih i prolaznih interesa prodavsi uz to i vjeru i naciju isto zarad licnih prolaznih interesa. Dobro su se kotirali kako su zasluzili jer kad prodas nesto sto ti je ostalo od predaka postajes obicna krpa.

  42
  15
 27. DPS je rasturio ahahahahaha Sto je ovo zna li ko iz podgorice ko su ovo dvoje prvih i ko ce im uci u Skupstinu. Bjedni Novljani ko nas reprezentuje gore! Da nije smijesno bilo bi tuzno ali bolje se smijati.

  70
  23
  • MOJ MAESTRO I OPOZICIONARI IZ SKUPSTINE CG NE DOLAZE MJESECIMA PA ISTO PRIMAJU PLATU. DRZAVNE JASLE I PRIVILEGIJE LOPOVLUK I KORUPCIJU SVI HOCE A OVAMO PUNA USTA ZA ..DOBROBIT GRADJANJA ..NIKAD NAPRIJED NE MOZEMO DOK NAS VODE OVAKVI RODOLJUBI I PATRIOTE LIJEVA RUKA DESNI DZEP .

   79
   12
   • ISTINA
    To se prije moze reci za ove Drps otimace,njima su
    puni djepovi zbog naseg dobrobita.To su ti tek
    pravi rodoljubi.Parola im je – uzmi sirotinji,
    i daj bogatima.Nek imaju jos vise.
    Tako da te zamolim da ne sviras………..

    34
    25
    • Pricaj globalno, kradi lokalno. Ti to volis. Ove lokalne l….e, sve kum kumu, rodjak rodjaku, i tako godinama. Onda kriva Pg.
     Sto ne pitas ko se napunio na kolektoru, na Energoprojektu,sportskoj sali…..
     Lokalni l….

     30
     7
     • Lokal
      Ako je tako,sto ih tajnovidac dosad nije
      izvidio i pohapsio,kaznio za to punjenje,
      kao sto ti kazes…Sa druge strane,
      imas masu osvjedocenih i dokazanih.
      te hapsenih pripadnika drpsa.
      A i masu onih sto se trebaju hapsiti
      iz iste druzine..Tako da i ti ne sviraj…
      Glasaj i dalje za velikog vezira,niko ti
      ne brani,niti te osudjuje…Bar ne ja licno..
      Za razliku od tebe,svakom lopovu mogu
      reci da je lopov,sto i jeste,pa bio sa ove
      ili one strane.Za sada ih je i vise nego
      dovoljno sa te tvoje strane,okg druzine.

      8
      1
  • Kako mi je drago sto je Simonida ovako visoko na listi. Mnog će od ljubomore u Novom da umru. Onako lijepa i pametna pravi predstavnik modernih Srba…Maestro vise neće pisati gluposti, Mica neće vise primati šamarčine, a u Novskom DF Nek znaju da dolazi novi predsjednik, neka se stari ne nadaju. Za Budućnost Crne Gore!

   19
   26

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code