Početna Društvo Kako smanjiti gubitke na vodovodnoj mreži u zemljama Zapadnog Balkana?

Kako smanjiti gubitke na vodovodnoj mreži u zemljama Zapadnog Balkana?

5

Predstavnici hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije pohađali su trodnevni seminar u Sarajevu na temu: Primjenjive metode za smanjenje gubitaka vode u vodovodima u zemljama Zapadnog Balkana.

Organizator seminara pod nazivom Water Loss Akademija 2018 je firma Water Loss iz Sarajeva koju vodi priznati međunarodni ekspert za neprihodovanu vodu i detekciju gubitaka, mr Đevad Koldžo, saopšteno je iz gradskog d.o.o Vodovod i kanalizacija.

Picerija i restoran

Teorijski dio seminara, održan u hotelu Grand u Sarajevu, obuhvatio je tri teme: Izradu tehničke strategije za smanjenje gubitaka vode – NWR procedure, Upravaljanje procesom obnavljanja vodovodne mreže I Procedure smanjenja prividnih (komercijalnih) gubitaka vode.

Praktični dio seminara obavljen je u Water Loss trening centru, a ovaj dio obuke obuhvatio je: instalaciju ultrazvučnih mjerača protoka, detekciju položaja čeličnih i PE cijevi, curenja pomoću korelatora I curenja pomoću aquafona.

Polaznici su na kraju dobili sertifikate Water Loss Akademije.

5 Komentari

 1. Za velike gubitke sami su krivi.. kod nas u naselju na Podima, cesto puta se rezervoar prepuni i tada nastaje prava rijaka. poplave nam placevi, na hiljade kubika vode ode u obliznji ponor..

 2. Zar i za ovo trebaju seminari i pazne price .Mnogo se krade i tu je najveci uzrok a sledeci javasluk korupcija neoodgovornost.Nesposobni i nekvalitetni kadar vodi javna preduzeca (drzavne jasle).Tesko naprijed bez estokog reza i neuplitanja politike .

  9
  3
  • Pa nije baš. Nove tehnologije, nova saznanja, razmjena iskustava su uvjek dobrodošli. Drugi par opanaka je korupcija, javašluk, uplitanje politike…

   • Stručno usavršavanje je neophpdno. Olivera je čovjek koji to zna i razumije. Dobro je da se u ovakvom preduzeću našao neko poput nje da šalje ljude na redovne edukacije.

    2
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code