Početna Ekonomija KAMPANJA „BUDI ODGOVORAN“: HOTEL RIVIERA KAŽNJEN SA 1.150 EURA

KAMPANJA „BUDI ODGOVORAN“: HOTEL RIVIERA KAŽNJEN SA 1.150 EURA

0

U okviru kampanje “Budi odgovoran” ove sedmice su evidentirane 54 primjedbe, na osnovu kojih je izrečeno devet novčanih kazni od 150 do 1150 eura.

Najveća novčana kazna od 1.150 eura i dva prekršajna naloga ove sedmice su izrečena Rivijeri u Njivicama, u kojoj su inspektori našli proizvode bez deklaracije.
Inspektori su sa 600 eura kaznili dilere smještaja u Herceg Novom. Oni su zatekli šest osoba koje su nelegalno izdavale smještaj, od kojih je protiv dvije pokrenut prekršajni postupak, dok su ostalim izrečeni prekršajni nalozi.
Novčana kazna od 200 eura izrečena je zbog neizdavanja fiskalnih računa na parkingu pored bivšeg hotela Tamaris. Sa po 150 eura kažnjeni su hercegnovski „Kontakt” zbog neistaknutih cjenovnika i Cuba Libre na Žanjicama zbog neizdavanja fiskalnog računa.
Kazna od 150 eura izrečena je i šanku „Admiral”, za koji su inspektori utvrdili da ne posjeduje odobrenje za rad. Kontrola „Admirala” obavljena je na osnovu prijave da taj i otvoreni šank „Peoples” u Herceg Novom nelegalno rade. Prilikom kontrole šanka „Peoples” nijesu utvrđene nepravilnosti.
Veliki broj građana ove sedmice se žalio na nelegalne građevinske radove.
Inspektori su na osnovu takve prijave protiv Lj. Đ. iz Herceg Novog, utvrdili da je gradnja počela bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, zbog čega je pokrenuta krivična prijava protiv nadležnog i doneseno rješenje o rušenju objekta.
Inspektori su prilikom kontrole na osnovu prijave protiv D.B. iz Herceg Novog, o nelegalnoj gradnji balkona, utvrdili da vlasnik stana trenutno nije u Crnoj Gori i da će postupak nastaviti po njegovom dolasku.

U okviru kampanje ove sedmice su evidentirane i četiri prijave nepravilnosti na kupalištima. Inspektori su izrekli novčanu kaznu od 150 eura za blatnu plažu u Herceg Novom, koja je dva puta prijavljena jer ne posjeduje kantu za smeće, niti kabinu za presvlačenje.
Kampanju Budi odgovoran krajem decembra su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori radi doprinosa jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.
Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code