Početna Društvo Kampanja “Fast drive could be Last drive”

Kampanja “Fast drive could be Last drive”

4

Kampanjom “Fast drive could be Last drive” mladi NVO Naša akcija odlučili su ove godine da obilježe Međunarodni dan mladih, po modelu istoimene kampanje koju mladi organizuju širom svijeta.

 

Foto: NVO “Nasa akcija”

Kampanji je cilj dizanje svijesti o alarmantnom stanju na našim putevima i poražavajućem broju poginulih ili povrijeđenih mladih osoba u saobraćajnim nesrećama.

“Fast drive could be Last drive” se fokusira na mlade  koji su svojim vršnjacima željeli poslati video i foto poruke, a 30 mladih se uključilo u kreaciju promotivnog video spota za kampanju.

-Od kampanje “Ne brže od života” i istoimene pjesme iz 1999. godine u Crnoj Gori se veoma malo govori o ovoj temi, a analizirajući broj mladih žrtava u saobraćajnim nesrećama samo u posljednjih 3-4 mjeseca, mladi učesnici u saobraćaju mnogo su ugroženiji na putevima nego od aktuelnog virusa- ističu organizatori.

Pozivaju zaisntesovane da se pridruže  kampanji i postave sliku ili video na socijalnim mrezama sa #Fastdrivelastdrive.

Foto: NVO “Nasa akcija”

Zahvaljuju  svim mladima koji su već učestvuju u kampanji,  iz raznih organizacija, gradova,  a posebno grupi Who See za ustupanje pjesme “Put Pasat” za promotivni materijal.

4 Komentari

 1. juce na petlji gledam dvoje se voze na motor plus ispred vozaca sjedi jos i povece dijete bez kacige naravno. Istog dana popodne motorista me pretekao u tunelu, jos je i auto islo u susret. A bosanac mi presjekao put na kruzni…itd.itd.sve u par sati…

 2. Juce sam kažnjen u Bijeloj , vozio sam 58 a dozvoljeno je 50…nije sporno kriv sam.
  Motori divljaju po citavu noc preko autobuske, to su sulude brzine…120..130…nikada nisam vidio radare na mjestima koja su zaista opasna vec nasuprot. Radari su tamo gdje je naj manje opasna , ravnica i dozvoljena brzina 40 ili 50.

 3. Prije dvije večeri čekao sam prijatelja oko ponoci u blizini hotela Xanadu u Kumboru, to je bilo strašno to nije brza vožnja to je manijakalna vožnja i motora i auta, sami Bog spašava ljude ,vjerujte mi. Postavite kamere,prije nego opet neka familija zakuka

  15
  • dejan@ i ja sam imao prilike da isto gledam u Kumboru,tu ne pomaze policija nego psihijatrija ,to su stvarno manijaci,ne daj boze kakvo dijete ili neko drugi da proba da pređe put,,to mu je kraj

   12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code