Početna Društvo Kampanja “Kad pijem ne vozim”

Kampanja “Kad pijem ne vozim”

3

Na crnogorskim drumovima, u toku je kampanja „Kad pijem ne vozim“, čiji je cilj ukazivanje na štetne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola. Trajaće do 31. avgusta i sprovodi je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Pivara Trebjesa.

Iz MUP-a su saopštili da se vozačima koji upravljaju pod dejstvom alkohola povećava samopozdanje, a smanjuje osjećaj odgovornosti. Istovremeno vozači koji upravljaju pod dejstvom alkohola otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni.

Saobraćajna policija kontroliše vozače na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama, a posebno u večernjim i dnevnim satima.

Pivara Trebjesa, pored podrške promo aktivnostima kampanje, Upravi policije donirala je pet alkometara radi obezbjeđivanja efikasnijeg rada saobraćajne policije.

Prema njihovim riječima, važan segment kampanje su i televizijski spotovi, koji je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom Trebjesa i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, kao i bilbord kampanje u više crnogorskih gradova,
Saobraćajni policajci vozačima će dijeliti osvježivače vazduha za vozila sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi vožnja pod dejstvom alkohola.

3 Komentari

  1. Ko je blesaviji odgovoni u Ministarstvu unutrašnjih poslova iili u Pivari Trebjesa.
    *Nagada za trijezne gajba piva*

    p.s.Ovi bi mogli prodavati ledomate na Aljasci.

    10
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code