Početna Društvo Kampanja UNICEF-a: “Birajmo šta gledamo” sa Rambom Amadeusom

Kampanja UNICEF-a: “Birajmo šta gledamo” sa Rambom Amadeusom

4

U Crnoj Gori djete uzrasta između 12 i 17 godina u prosjeku provede 8 sati tokom dana ispred raznih ekrana. Zbog toga je danas promovisan spot za kampanju medijske pismenisti “Birajmo šta gledamo”.

Spot su promovisali ambasador dobre volje UNICEF-a Rambo Amadeus i mladi reporteri uključeni u ovu kampanju, koju uz podršku UNICEF-a, sprovodi Agencija za elektronske medije.

Picerija i restoran

„Svako ima svoj pametni fon, al pametniji smo valjda mi nego što je on, treba samo da ga palim kad mi stvarno treba, u suprotnom od tehnike nema mnogo ljeba“, poruka je s početka ove pjesme.

Mladi reporteri su aktivno učestvovali u pisanju teksta pjesme, njenom snimanju i produkciji spota.

– Kao i moji drugari, pitala sam se kako riječima pokrenuti promjenu? Nakon nekoliko dana priče, druženja, smijanja i razmjene mnoštva ideja, iskristalisalo se par rečenica koje je onda Antonije vješto ‘upakovao’ i kreativno prenio naše poruke – objašnjava mlada reporterka Milica Vujošević.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali vidi aktivno učešće mladih u produkciji pjesme kampanje „Birajmo šta gledamo“ kao dobar primjer za sve crnogorske medije.

– Ponosni smo što je naš ambasador dobre volje pokazao da kada radimo zajedno s mladima dolazimo do mnogo efektnijih poruka i načina da ih saopštimo. Sigurni smo da će kroz stihove i muziku poruke kampanje stići do još većeg broja roditelja, djece i mladih. Nadamo se da će ovaj primjer učešća mladih u medijskoj produkciji inspirisati crnogorske medije da zajedno s djecom i mladima prave programe za njih. Naše istraživanje je pokazalo da svako drugo dijete i svaki drugi roditelj u Crnoj Gori podržava ovu ideju – ističe šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osama Kogali.

„Tudju glupost nećemo, svoju pamet ne damo, birajmo šta guglamo, birajmo šta gledamo!“, poručuju mladi reporteri s Pušićem u refrenu ove pjesme.

Direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore, Abaz Beli Džafić kazao je da su stihovi pjesme – Tehnologija je lijepa, ali svojeglava stvar, dobar je sluga, ali zao gospodar – poziv za sve roditelje i djecu da ograniče vrijeme ispred ekrana, kao i da biraju šta gledaju, slušaju i čitaju i da o tome razgovaraju i kritički analiziraju sve medijske poruke.

Kampanju medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo” je, uz podršku UNICEF-a, Agencija za elektronske medije Crne Gore pokrenula kako bi podstakla razvoj medijske pismenosti djece i roditelja, kao zbog jačanja kapaciteta medija da prave kvalitetne sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

 

4 Komentari

  1. Lako bi bilo birat sta da gledamo kad bi se zabranile sve farme , parovi i ostala sranja kojima se truje ovaj narod koji kad se malo bolje razmisli i dobija ono sto je zasluzio kad je tako retardan pa to gleda.

    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code