Kanalizacija u Njivicama u kapitalnom budžetu za sljedeću godinu

Kanalizacija u Njivicama u kapitalnom budžetu za sljedeću godinu

10
Podijeli

Dobra praksa obilaska mjesnih zajednica i razgovora predstavnika lokalne uprave sa građanima o načinima za unapređenje kvaliteta života i rješavanje komunalnih problema, nastavljena je posjetom potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića Njivicama.

On je ove sedmice sa mještanima obišao naselje i razgovarao o prioritetnim projektima u ovom dijelu grada, među kojima je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od jednog kilometra.

Picerija i restoran

Mještani Njivica insistiraju na što hitnijem rješavanju ovog dugogodišnjeg problema, koji posebno dolazi do izražaja tokom trajanja turističke sezone. Ističu da su stvoreni preduslovi za prikopčavanje i prihvat otpadnih voda iz Njivica.

Naime, prilikom izgradnje kanalizacione mreže na ušću rijeke Sutorine, kupljena je i ugrađena pumpa većih kapaciteta, baš iz razloga da bi mogla da prihvati kanalizaciju iz Njivica. Smatraju ovo pitanje prioritetom i opravdanim zahtjevom, posebno sa aspekta očuvanja životne sredine, kazali su tokom posjete.

Konjević je građane informisao da će u izgradnju kanalizacione mreže biti potrebno uključivanje većih privrednih subjekata u naselju, što vjeruje da je i njihov interes. Potvrdio je da lokalna uprava prepoznaje važnost rješavanja ovog problema, te istakao da je neophodno prije svega uraditi projekat. Kako je kazao, namjera lokalne uprave je da ovaj projekt bude uvršten u kapitalni budžet za sledeću godinu.

Takođe, mještani su istakli potrebu za izgradnjom šetališta u priobalnom dijelu, uređenje vidikovca i postavljanje javne rasvjete.

Konstatovano je da će za realizaciju nekih projekata biti neophodno više vremena, zbog kompleksnosti i visine investicija, a da će manja ulaganja u uređenje mjesta i rješavanje određenih problema biti urađena u najskorijem roku.

Dogovoreno je da će radnici preduzeća “Komunalno stambeno” i ”Čistoća” u narednim danima izaći na teren i urediti vidikovac. Takođe, Konjević je informisao o planovima lokalne uprave za uređenje dva vidikovca na Njivičkom putu.

Postavljanje javne rasvjete trebalo bi da bude izvedeno u narednom periodu u dvije faze, od kojih bi prva bila trasa dužine 500 metara. Ovaj posao obaviće “Komunalno stambeno” preduzeće. Biće riješen problem sa nepostojanjem rešetke iznad kanala za odvod površinskih voda, što onemogućava pristup kamiona kontejnerima, kao i postavljena nova oglasna tabla.

Sve ove aktivnosti, od manjih uređenja terena do velikih projekata važne su za mještane Njivica i zato je dobro što ih lokalna uprava prepoznaje i komunicira sa građanima po ovim pitanjima, zaključeno je tokom posjete.

Mještani su ukazali i na probleme sa nedostatkom parking mjesta i okretišta za autobuse i kombije, a pojedini su i iskazali spremnost da u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i preduzećem “Parking servis”, uz naknadu ili sličan modalitet, ustupe svoje parcele za tu namjenu. Ukazali su i na potrebu za saobraćajem još jedne autobuske linije prema tom naselju, o čemu će biti razgovora u narednom periodu.

10 Komentari

 1. Izbori se i ti propali odbornice, makar i djelic onoga sto je pomenuta gospodja odradila za I galo i Njivice. Ocigledno te pamcenje lose sluzi jer si ostrascen zlobom i ljubomorom

  2
  1
 2. E kolega odbornice, bolje bi bilo da realno sagledas stvari. Ovako, ostrascen mrznjom i ljubomorom, mjesto ti je najprije u ustanovi u blizini Kotora

  1
  1
 3. Pa to je trebalo biti urađeno u ovoj navodno završenoj prvoj fazi, ali dotična oktenuta leđima se borila za sboje interese (€) i da uposli djecu, a ne za svoje mjesto.

  11
  3

Ostavite komentar

*

code