Kanalizacija za naselje Drenovik iduće godine?

Kanalizacija za naselje Drenovik iduće godine?

3
Podijeli

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u naselju Drenovik, iznad Igala, trebalo bi da uđe u budžet Opštine za sljedeću godinu, te da stanovnici riješe dugogodišnji problem sa prelivanjem otpadnih voda iz septičkih jama.

To je saopšteno u razgovoru potpredsjednice Opštine Danijele Đurović i sekretarke Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, Vesna Samardžić, sa mještanima.

Picerija i restoran

One su obišle naselje Drenovik i najviše sa stanovncima naselja pričale o nedostatku kanalizacione mreže.

“Namjera lokalne uprave je da izgradnja kanalizacije u Drenoviku uđe u budžet Opštine za 2018. godinu i da se realizuje, što u prethodnom periodu nije urađeno, iako je ta stavka bila planirana i ovogodišnjim budžetom”, kazala je Đurović.

Ovo je stari problem, koji nije jeftino niti lako riješiti, ali se konačno mora početi, kazala je Đurović. Prvi korak je upravo komunikacija sa građanima i „Vodovodom“, kako bi krenula izrada projekta i procjena vrijednosti radova na najkritičnijim dionicama.

Predlog je da se izgradnja kanalizacije realizuje zajedničkim snagama Opštine, građana i „Vodovoda“, na šta su predstavnici mještana Drenovika pozitivno reagovali. Istakli su da su spremni da maksimalno učestvuju i budu u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u lokalnoj upravi.

Sekretarka Vesna Samardžić, u čijoj nadležnosti su i mjesne zajednice, predložila je da se mještani dogovore i imenuju tri do pet predstavnika koji bi, kroz režijski odbor aktivno bili uključeni u cijeli projekat i zastupali interese građana.

Kako su poručile Đurović i Samardižić, jasna namjera lokalne uprave je da se konačno odgovori na višegodišnje zahtjeve za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže, kako bi se značajno poboljšao kvalitet života Novljana u naselju Drenovik. Zbog toga će biti organizovan niz sastanaka radi ispunjavanja svih formalnih preduslova da mještani početak realizacije ove investicije dočekaju u 2018. godini, saopšteno je iz lokalne uprave.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code