Početna Kultura Kanski pobjednik zatvara 33. FFHN-MFF

Kanski pobjednik zatvara 33. FFHN-MFF

0

Poslednjeg, sedmog dana 33. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival nakon dodijele nagrada na Kanli kuli u 21:30 biće održana crnogorska premijera filma ”Parazit” Bonga Joona Hoa, koji će svečano zatvoriti festival.

Parazit je dobio nagradu za najbolji film 72. Kanskog festivala, prema odluci žirija kojim je predsjedavao meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu.

Pobjednički film je čudesno rediteljski „skrojena” priča o sudaru dva različita i u današnje vrijeme nespojiva svijeta – svijeta (novo)bogatih i svijeta siromašnih i obespravljenih.

Autor je kroz likove članova jedne siromašne porodice, koja se muči u borbi za opstanak, pokazao koliko je nepravedno takav sloj ljudi smatrati „parazitima društva”, a to je učinio pretvarajući svoj triler u komediju bez klovnova i tragediju bez zlikovaca.

Na Tvrđavi Forte Mare večeras u 21 sat, u okviru selekcije Kino Evropa, biće održana regionalna premijera filma “Otac” Kristine Grozeve i Petra Valchanova, dobitnika Kristalnog globusa za najbolji film u Karlovim Varima. Film u Herceg Novom ima regionalnu premijeru.

Nakon toga u 22.40 biće održana crnogorska premijera filma “Pad kralja” Rodriga Sorogoyena.

U Dvorani park u 11 sati biće repriza filma “Ajvar” u režiji Ana Maria Rossi, u 13 sati repriza filma “Ljubav na mrežama” Safy Nebbou.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code