KAO KANDIDAT ZA DIREKTORA “VODOVODA” ŠABANOVIĆ IMA BLAGOSLOV AMFILOHIJA, A GRAĐANA?

KAO KANDIDAT ZA DIREKTORA “VODOVODA” ŠABANOVIĆ IMA BLAGOSLOV AMFILOHIJA, A GRAĐANA?

165
0
Podijeli

Odbor direktora herecegnovskog „Vodovod i kanalizacija” d.o.o kako je naš radio ranije najavio, odlučio je danas da raspiše konkurs za direktora ovog preduzeća.

Konkurs će biti objavljen naredne sedmice u dnevnom listu ”Dan” i biće otovoren 15 dana – potvrdio nam je predsjednik Odbora direktora, Milan Kovačević.
Uslovi konkursa jasno su propisani Statutom i kanidat, između ostalog mora imati visoku stručnu spremu i najmanje 3 godine iskustva na poslovima koordinacije ili rukovođenja. Potencijalni kandidat ipak mora dostaviti program razvoja društva, u narednom periodu koji nije vremenski određen, napominje Kovačević.
Radiju Jadran je ranije nezvanično rečeno da tog uslova neće biti, jer bi se time navodno favorizovali neki već zaposleni na rukovodećim mjestima u Vodovodu. Kako god, konkus je “preslikan” iz Statuta preduzeća i kao takav mora biti objavljen, kaže Kovačević.
Sadašnji v.d. dirktor Zoran Šabanović, koji svojim kontraverznim izjava ne prestaje da iznenađuje javnost, za današnje izdanje lista ”Dnevne novine” potvrdio je ono što se očekivalo, da će konkurisati za još jedan, četvrti, direktorski mandat u „Vodovdu”.
Na pitanje zašto je on najbolji kandidat za to mjesto i koji je razlog za ponovnu kandidaturu, Šabanović kaže da je to izgradnja manastira Sv. Petke u kotorskoj opštini, u Bunovićima.
– Iako pripadam SNP-u, u svom mandatu sam imao aktivnosti i po ovlašćenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sagradio sam manastir. Bio sam organizator posla, prihod smo skupljali sa svih strana, a danas egzistira manstir Sv. Petke i kao neskromnost sebi pripisujem te zasluge – rekao je Šabnović za „Dnevne novine”.
„Vodovod” funkcioniše po njemu u svim svojim potraživanjima, i kaže da ih ”osim EPCG niko zbog duga ne može da pritisne”.
Podsjećamo da je taj dug do sada prešao 800 000 eura i da je namjera da se on namiri prodajom Vektrinog objekta na Belavisti, što u dva pokušaja nije uspjelo.
To je značajno i umanjilo prvobitnu procjenjenu vrijednosti objekta, sa oko 500.000 eura na 250.000 eura.
Radnici su početkom sedmice dobili još jednu zaoostalu platu, ali je ona iz aprila prošle godine. Šabanović tvrdi da im se duguje najviše 6, dok radnici insistiraju na 9 zaostalih primanja.
Bilo kako bilo, potencijalni kanidat kojeg na osnovu konkursa izabere Odbor direktora Vodovoda, naći će se i pred hercegnovskim odbornicima koji na njegovo imenovanje moraju dati saglasnost.
Iz PzP su među prvima najavili da Šabanović ovog puta neće imati njihove glasove.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code