Početna Društvo Kao nekad srednjoškolci, novski penzioneri putuju za Grčku

Kao nekad srednjoškolci, novski penzioneri putuju za Grčku

7

Opštinsko udruženje penzionera Herceg Novi za svoje članove organizovaće ponovo turističko putovanje krajem septembra. Četvorodnevna „ekskurzija“ trajaće od 26. do 30. septembra. Ovog puta posjetiće jedan od najčuvenijih objekata sakralne baštine u svijetu, zaštićen UNESCOM, kompleks od 6 manastira u Kalambaki, tzv. Meteore (lebdeće kamenje).

Kako obavještavaju iz Opštinskog udruženja, zainteresovani penzioneri koji žele da idu, a imaju nove članske knjižice mogu se prijaviti za izlet isključivo u svojim Mjesnim udruženjima do 28. avgusta, radi pravljenja spiskova i dobijanja detaljnijih uputstva i informacija.

Putovanje sa smještajem košta oko 110 eura. Udruženje će, kako navode, snositi troškove prevoza autobusom i vodiča, a penzioneri plaćaju dva noćenja u Solunu te troškove dva obroka (doručak-večera).

Penzioneri koji budu upisani u spisak za putovanje, dužni su u svojim Mjesnim udruženjima uplatiti kotizaciju od 110 eura do 10. septembra, do 11 h. Ukoliko to ne učine do navedenog roka, brisaće se sa spiska.

Na sjednici nadležne Komisije za odmore i izlete zaključeno je da se broj putnika pravilno raspodijeli i odredi zavisno broju penzionera u 13 Mjesnih udruženja.

Inače, polazak autobusima iz Herceg Novog planiran je 29. septembra u 20.30h preko Albanije. Dolazak u Solun je dan kasnije u jutarnjim časovima, uz smještaj i cjelodnevni obilazak grada. Dan kasnije, 28. septembra, planiran je obilazak Zejtinlika i Soluna.

Posljednjeg dana putovanja, 29. septembra, za penzionere će biti organizovan cjelodnevni izlet na Meteore. Povratak za Herceg Novi planiran je u večernjim časovima.

Nekada su i hercegnovski srednjoškolci rado birali Grčku za destinaciju maturske ekskurzije, a posljednjih godina se okreću Italiji, Sloveniji, Austriji, Češkoj…

7 Komentari

 1. Znači plaćaju samo noćenje i 2 obroka ( doručak i večeru) oko 110e , a put i vodiča casti udruženje? Zanimljivo, kad sličan aranžman iz Titograda košta FIRST MINUTE CIJENA 115€!

  Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Travel House

  Za realizaciju aranžmana potrebno je 40 putnika

  Cijena aranžmana obuhvata:

  – prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu putovanja

  – dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu Vergina 3* u samom centru Soluna (u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama)

  – usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja

  – drumarine, takse, organizacione troškove
  Čisto poredjenja radi

 2. I moja maturska ekskurzija…prelijepa destinacija, steta sto i ove danasnje generacije ne idu u Grcku…
  Penzioneri srecan put i lijep provod!!

  20
 3. Moja nezaboravna ekskurzija. Zaista se ima sto vidjeti na malom prostoru od Soluna, Meteora, preko Atine i Akropolja, do Mikene i Epidaura. Penzioneri, srecan put i lijep provod!

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code