Početna Ke Nova Kao nekada, u nedjelju kićenje kleke kod Doma “Za Vratlom”

Kao nekada, u nedjelju kićenje kleke kod Doma “Za Vratlom”

0

Na 1160 m nadmorske visine kod planisnkom doma “Za vratlom”, podno Orjena, sjutra će u 11 h, Planinarski klub „Subra“ organizovati četvrti put kićenje kleke. Ovaj događaj dodatno uvodi u atmosferu novogodišnjih praznika, ali na drugačiji, mirniji i tradicionalniji način.

Foto: Željko Starčević

-Kleka i lovorika su biljke koje se od starine u Boki kotorskoj služile za kićenje namjesto današnjih jelki i njihovih industrijskih zamjena. Cilj događaja je okupljanje šireg kruga ljubitelja planine i zdravih stilova života, a prije svega naših najmlađih- navode iz uprave “Subre”.

Programom je predviđeno kićenje kleke ispred planinarskog doma, prigodne šetnje do okolnih zanimljivosti, kreativne radionice, igre na otvorenom, a tu je i raznovrsno posluženje.

Događaj je osim za djecu, osmišljen i za njihove roditelje, planinare i ostale učesnike, kojima neće predstavljati prepreku jednosatno pješačenje od bivšeg motela „Borići“ do planinarskog doma „Za Vratlom“.

Učešće je slobodno i besplatno, kao i konzumacija, a najave nisu neophodne.

Očekuje se lijepo, sunčano vrijeme. Staza je čista, bez zaostalog snijega, ali se valja opremiti za niske temperature, baš onakve kakve i jesu primjerene Orjenu krajem decembra, upozoravaju iz “Subre”.

Događaj je organizovan uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport opštine Herceg Novi. Posluženje će biti dodatno obogaćeno svježim delicijama Jokine kužine, napravljenim na licu mjesta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code