Početna Društvo KAPETAN BRODA UVIJEK TREBA DA ODLUČUJE

KAPETAN BRODA UVIJEK TREBA DA ODLUČUJE

0

NEMIRNAU sklopu izložbe “Kapetani reka i mora – Srbija i Boka Kotorska”, koja je od 19. oktobra do 18. novembra postavljena u galeriji “Josip-Bepo Benković”, večeras u 18 časova biće priređeno predavanje Toma Katurića – “Kapetani hercegnovske opštine u 19. vijeku”.
Čuveni novski kapeten i svjetski priznati filatelista, kaže da je želio da ovom prilikom obuhvati i spomene zaista veliki broj onih kapetana koji su radili na inostranin brodovima, a porijeklom su iz Herceg Novog.
“Odlučio sam se da pomenem kapetane od polovine 18. do polovine 19. vijeka, jer zaista imamo što da ispričamo – koliko je odavde bilo znamenitih ljudi, kapetana i dobrotvora iz naše opštine, tačnije sa područja od Ratiševine do Đurića”. Tomo KaturicA bilo je u to vrijeme preko 100 kapetana, kaže Katurić, posebno navodeći kapetana Petra Želalića iz Bijele koji je jedini nosilac visokog odličja Vitez Malteškog reda sa područja bivše Jugoslavije. Naši kapetani plovili su tada samo Mediteranom i Jadranom zbog velike trgovine.
“Nema naših kapetana koji su tada plovili preko Pacifika. Tamo su više plovili Englezi. Ali naši kapetani su na ovom području dosta i dobro trgovali i bili bogati, a jedna od glavnih luka je bila Trst”.
Katurić dodaje da su brodovi na kojima su plovili naši kapetani bili kupljeni na raznim licitacijama, pa se tako njihova imena nijesu mijenjala, jer se to smatralo urokom. Pored “mirnog mora” bilo je i brodoloma, ali se o tome, kako nam kaže śor Tomo – “ne priča”. Naši kapetani su najviše plovili na “gaetama”.
Petar“Gaete su veće barke koje su imale veslače i jedro, a njima se najviše putovalo do Trsta, Grčke i Albanije. Ja ću večeras izložiti i neka pisma iz tog vremena, pa je interesantno napomenuti da je upravo gaetama išla pošta do Trsta i Venecije”.
Katurić naglašava da kapetan nije mogao biti svako i da su morali imati položene kapetanske ispite.
“Oni svi jesu imali talenta, ali da bi plovili na stranim brodovima i u strane luke na patentiranim brodovima, morali su imati položene ispite da bi dobili zvanja kapetana”.
U zapisu u arhivu u Kotoru postoje potvrde da su i žene, popovi i kaluđeri plovili zajedno sa bokeškim kapetanima.

Na pitanje šta je zajedničko svim kapetanima u našem i prošlim vijekovima naš sagovornik kaže to što svi poštuju more da bi more poštovalo njih. On se čudi zato kako se danas sa svim uređajima moglo desiti da se nasuka brod Costa Consordia u Italiji, ili da jedan kruzer prije par dana i pored obavještenja tri dana ranije „uroni” u uragan “Sandy”.
– Ja ne znam ko se tu pita, kompanija ili kapetan. Po meni kapetanova treba da je posljednja, jer je on najodgovorniji i odlučuje o brodu” – zaključuje Tomo Katurić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code