Karavan 49. Praznika mimoze obilazi Zlatibor, Jagodinu, Bijeljinu, Beograd i Trebinje

Karavan 49. Praznika mimoze obilazi Zlatibor, Jagodinu, Bijeljinu, Beograd i Trebinje

5
Podijeli

Gradska muzika Herceg Novi pripreme za Praznik mimoze 2018. godine započela je još krajem septembra i početkom oktobra, kako sa repertoarom tako i programski, ali i sa planovima za tradicionalni Karavan mimoze.

Za ovogodišnji 49. Praznik mimoze planiran je veliki karavan, koji će 22. januara startovati na Zlatiboru, nakon čega će, istog dana, posjetiti pobratimski grad Jagodinu, priča za Radio Jadran, kapelnica Valentina Kulinović. U Jagodini će biti dva defilea, jedan večernji, u zatvorenom prostoru i dan kasnije, gradski defile.

Picerija i restoran

– Nakon defilea u Jagodini odlazimo u Beograd, gdje ćemo održati veliki defile u Knez Mihajlovoj ulici u trajanju od jednog sata. Nakon Beograda odlazimo u Bijeljinu, pa u Banja Luku, gdje ćemo prirediti defilee. Banja Luka je veliki grad, ima veliku ulicu, pa će defile trajati oko sata – objašnjava Kulinović.

Petodneni karavan Gradska muzika će zaokružiti u Herceg Novom. Koncepcija Praznika ostaće ista kao i prethodne dvije godine, pa će Gradska muzika imati dvije tradicionalne dugačke povorke od Igala do Trga Nikole Đurokovića, na otvaranju i zatvaranju Praznika.

Planirana je i posjeta Trebinju, 16. februaar. To će biti Dani mimoze u Trebinju, gdje će Gradska muzika imati dva nastupa: defile ulicama Trebinja i u večernjim časovima maskembal u hotelu Leotar.

Kulinović, u okviru Praznika mimoze, najavljuje nastup Gradske muzike na dva maskembala, na otvaranju i zatvaranju, na Fešti od ribe i vina 4. februara, zatim nastup na Fešti na Škveru, 17. februara. Izdvaja i veselu, dječiju cvjetnu povorku, koja je na programu 10. februara.

5 Komentari

 1. Pa ljudi moj.Zar ovdje niko nema sluha za ovo to je reklama naseg grada kojice donjeti pare ovom gradau a dghe ce te pare otici to se ne zna.

  2
  1
 2. Ej DPS-ovci ,valja li ovaj spisak gradova?Možda imate neku drugu listu gradova koje treba obici.Možda Livno,Duvno,Široki Brijeg ,Rožaje …

  7
  12
 3. Niti jedan grad u CG pametno,politički,pobjede ne podjele. U Jagodinu da uzvratimo ljubaznost Palmi koji se tokom boravka u H Novom ponašao kao najgori gost. Iskulirao cijelu agendu i naše opštinare. Samo je krko i pio u Admiral.

  8
  8
 4. Od kojih para će te učiti na eskurziju.Koliko će koštati gradjani Herceg Novog ova turneja.
  Na šetalište nema rasvjete a vi putujete po regionu

  10
  10

Ostavite komentar

*

code