Početna Naslovna Karavan 51. Praznika mimoze poslije tri i po decenije u Budimpešti, a...

Karavan 51. Praznika mimoze poslije tri i po decenije u Budimpešti, a prvi put u Sjevernoj Makedoniji

28

Do početka 51. Praznika mimoze preostalo je skoro tri mjeseca, a u JUK Herceg Festu usaglasili su detalje „preliminarnog“ programa Praznika, kao i rutu promo karavana u zemljama regiona i Evrope. Karavan bi trebalo da krene u januaru, a do tada i da bude gotova konačna verzija programa.

Praznik se za sada promoviše muzičkim dijelom programa i izvođačima koji su potvrdili učešće, kaže nam direktorica Herceg festa, Gordana Krcunović:

„Promo karavan planirali smo u januaru, tokom kojeg bi trebalo da posjetimo nekoliko destinacija. Novina je posjeta Budimpešti kao i Sjevernoj Makedoniji, a obići ćemo tradicionalno i Beograd, Novi Sad, najvjerovatnije i Niš…Ove godine od evropskih gradova posjetili smo Beč, sljedeće godine biće to Budimpešta“, navodi ona.

U glavnom gradu Mađarske karavan Praznika mimoze bio je prvi put 1985. godine, prisjeća se turistički poslenik, koji je godinama bio u organizacija Praznika Mimoze dok  je radio u Turističkoj organizaciji, Ante Krstović.

“Tri puta smo bili u Budimpešti 1985. 1986. i 1988. godine.  Dva puta bili u hotelu Atrium Hajat, koji je na rang listi bio tada drugi hotel u Evropi. Taj karavan od 108 članova  iz Herceg Novog i još manja delegacija iz Crne Gore, ukupno preko 120 nas boravili smo u Hajatu sa kompletnim programom. Gostovanje je ugovaro Ivan Jurić koji je bio tada šef predsjedništva Turističkog saveza Jugoslavije u Budimpešti – priča za Radaio Jadran  Krstović.

Program boravka je podrazumijevao defile kroz grad, sa mažotretkama, Gradskom muzikom, trombonjerima, nekada i uličnim maskama, maskenbal u hotelu Hajat sva tri puta, kao i press konferenciju, dodaje on.

Koncept 4 nedjelje

Uz karavan koji će promovisati Praznik, za sljedeću godinu  napravljen je koncept za 4 nedjelje, od kojih će svaka imati tematske programe:

„Prva nedjelja odvijaće se pod sloganom „Mimoza za dobra stara vremena“, druga pod sloganom „Punom forcom đir mimoze“, slogan za treću nedjelju je „Ljubav u vrijeme mimoze“ i četvrta „Mimoza za sva vremena“. Svaka nedjelja biće tematski organizovana“, precizirala je Gordana Krcunović.

Na otvaranju Praznika mimoze pjevaće folk diva Lepa Brena, dok će na zatvaranju nastupiti Željko Joksimović, saopšteno je ranije iz lokalne uprave. Osim njih, očekuju se nastupi Petra Graša, Aca Pejovića, Dejana Matića…Koncerti će biti održani na platou ispred Hotela Igalo.

Podsjetimo i da su organizatori odlučili da se prvi put poslije 50 godina početak Praznika mimoze izmjesti  s prve nedjelje februara, na sredinu tog mjeseca. Razlozi za to su loše vremenske prilike koje su pratile pučke svečanosti i koncerte poznatih zvijezda na otvaranju.

28 Komentari

 1. Ja slutim da Kanli kula ima psihički poremečaj. Predlažem da se u Herceg Novom priredi međunarodni kongres hipnotizera. Onom hipnotizeru koji uspije da Kanli kulu ponovo dovede u red treba platiti recimo 100.000 evra. To je sigurno nekoliko desetina puta jeftinije nego da se građevinci upuste u obimne radove.

  4
  4
 2. Kakvi su to komentari.
  To treba gradjani da podrze.
  PKada bi ovi iz Herceg festa vidjeli svijeta da moraju iz svoga dzepa platiti i ko zna da li ce do Trebinja moci ici kada vise ne budu u Herceg festu

  14
 3. Valjda svi već znaju da šišmiš nije ptica, a kit i delfin nisu ribe. Ni cikas nije palma!
  Ono šta se u nas naziva i prodaje kao “mimoza”, ustvari je australijska AKACIJA DEALBATA!
  Ime mimoza označava i biljku Acacia dealbata, ali nije predstavnik ovog roda.

  7
  4
 4. Ma samo nek se putuje. Nije nama obicnim smrtnicima sto ovi politicari odputuju sa mimozom nego sto se na nasu zalost vrate to nas ubi. (Ovdje ne racunam muziku maskare i mazoretke)

  38
  1
 5. OVO BI SVE BILO U REDU SAMO KAD BI BAR JEDNE GODINE OPŠTINARI PODNIJELI IZVJEŠTAJ KOLIKO JE PARA ZARAĐENO OD PROSLAVE MIMOZE.
  MADA, NE ZNAMO NI KOLIKO JE POTROŠENO
  SPRDNJA!!!!!

  38
  1
 6. Koliko li ce besposlenih radnika Turisticke organizacije, Herceg festa i Opstine poci u besplatni djir. Treba malo nagraditi stranacke aktiviste!

  47
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code