Karavan mimoze putuje za Višegrad, Zlatibor i Bijeljinu

Karavan mimoze putuje za Višegrad, Zlatibor i Bijeljinu

14
Podijeli

Promocija jubilarnog 50. Praznika mimoze biće nastavljena sjutra odlaskom Karavana za Višegrad, potom za Zlatibor odnosno opštinu Čajetina, pa za Bijeljinu.

U delegaciji Opštine Herceg Novi, pored ansambla Gradske muzike, mažoretki, trombonjera, članova NVO Maškare i alegorijskih kola, kao zaštitnih simbola Praznika, biće predsjednik Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima, predstavnici Direkcije festivala, kao i lokalne TO.

Picerija i restoran

Kako su za Radio Jadran kazali u lokalnoj upravi, uz tradicionalne defilee biće upriličeni i sastanci sa predstavnicima Opštine Višegrad, Čajetina i grada Bijeljine kako bi im uručili plakete zahvalnosti za podršku organizaciji Karavana 50. Praznika mimoze. Teme razgovora biće različiti modeli saradnje, sa fokusom na turizam i kulturu.

Prvi put “mimoza’’ u Višegradu, a na Zlatiboru uveče

Vijesnici cvijetnog festivala iz Herceg Novog posjetiće prvi put  Višegrad. Sa tim gradom Novljani su ljetos potpisali Protokol o saradnji.

Iz Višegrada, odavno postoji poziv za posjetu, ne samo karavana, već i ansambla Gradske muzike i mažoretki na manifestacije koje organizuje ovaj grad u Republici Srpskoj, priča za Radio Jadran kapelnica, Valentina Kulinović. Defile u Višegradu biće upriličen sjutra u podne, od centra grada do Andrićgrada.

Nakon Višegrada karavan dolazi za Zlatibor, odnosno pobratimsku opštinu Čajetina.

– Ustaljeni nam je protokol da obilazimo Zlatibor, tako smo prošle, pa i ove godine. S tim što će ovog puta defile biti u večernjem terminu, od 18 časova. Sa nama će biti i alegorijska kola. Koja su vrlo lijepa noću, jer svijetle. Nadamo se da se nećemo smrznuti, s obzirom da je defile u vrijeme kada će već biti noć – navodi Kulinović.

Ali, taj termin “obećava” veću posjećenost, pošto se turisti tada vraćaju sa skijališta i biće na Kraljevom trgu, gdje će biti upriličen defile.

Dan kasnije, odnosno, 18. janura Karavan će posjetiti Bijeljinu, sa čijom TO postoji saradnja i čiji su predstavnici tradicionalni gosti Praznika mimoze.

U Bijeljini defile će biti upriličen u podne Glavnom gradskom ulicom sa završnicom na trgu ispred zgrade Skupštine opštine.

Vunom protiv hladnoće

Mažoretke iz Herceg Novog imaju lijepe uniforme, ali nijesu baš za hladne predjele i temperature ispod nule. Gradska muzika takođe, jer članovi ne smiju da nose šaleve, rukavice… Kulinović ističe da se svi trude da ispod uniformi budu što toplije obučeni, prvenstveno u vunenu odjeću.

Prvo putovanje Karavana pratile su veoma niske temperature i vjetar, dok je u Zrenjaninu i Beogradu provijavao i snijeg, pa je bilo i leda na stazama.

– Veći dio vremena nam prolazi u autobusu, ali nastojimo da nam atmosfera bude vesela, kako bismo i put lakše podnijeli – navodi Kulinović.

Za ovaj ansambl je poseban doživljaj bio boravak u Beču, što je bilo prvi put prvi nakon više od 20 godina.

– Tamo smo se susreli sa velikim brojem stranih turista, prvenstveno iz Japana, sa kojima smo se fotografisali i podijelili im propagandni materijal koji smo ponijeli. Mislim da je bio pravi potez što smo se pojavili u jednom evropskom gradu – priča ona.

Svi u Karavanu žele da na  najbolji način predstave Praznik mimoze i Herceg Novi. Cijeli tim već je uigran, zbog čega su ovogodišnja gostovanja organizovanija nego lani.

14 Komentari

  1. Zasto karavan nije tempiran tako da bude na doceku naseg velikog brata naajveceg sina svih slavljanskih naroda, Vladimira Vladimirovica Putina? Njemu bi bilo osobito drago a nama i drago i korisno jer znamo da su glavne aktivnosti TO usmjerene ka Rusiji. I da ga Mica, u ime svih nas, pozove da nas posjeti pojede sardele i zakiti se kitom mimoze.

    8
    9

Ostavite komentar

*

code