Karići uplatili 40 hiljada eura depozita u slučaju oštećenja Šetališta prilikom gradnje

Karići uplatili 40 hiljada eura depozita u slučaju oštećenja Šetališta prilikom gradnje

23
Podijeli

Srpski biznismeni, braća Karić, koji bi na placu iza tunela na Toploj trebalo da izgrade dvojni objekat sa bazenom, potpisali su Ugovor o polaganju depozita u slučaju eventualnih oštećenja Šetališta Pet Danica i dozvola za prolaz mehanizacije do placa, potvrdio je Radiju Jadran njihov pravni zastupnik, Vukašin Šimrak.

Čišćenje i priprema terena krenulo je ovog mjeseca, dok bi intenzivniji radovi stratovali tokom dana, ili od sjutra, kaže Šimrak:

Picerija i restoran

– Vozila su u ugovoru tačno nabrojana po registarskim oznakama. Njima će prolaz biti obezbijeđen radnim danima od 7 – 14 h i vikendom od 7 – 9 h. Visina depozita koji su položili je oko 40 hiljada eura, što je proizilazilo iz nalaza vještaka građevinske struke, na osnovu snimanja postojećeg stanja Šetališta. Kad se završe radovi isti vještak ponovo će izaći na teren, fokusirati eventualna oštećenja, za koja su se Karići, pored depozita, obavezali da će sanirati, odnosno vratiti u prvobitno stanje – pojašnjava on.

Kako dalje navodi, “vještačeno” je 200 m Šetališta, što znači da će mehanizacija najvjerovatnije saobraćati sa glavne, Njegoševe ulice, od skretanja kod Apartmana Kukoljac, pored Konobe Kantula, i/ili eventualno od skretanja kod Novljanke ka Šetalištu (pored teniskih terena ).

Šimrak nije precizirao kolika je investiciona vrijednost radova, kao ni kada se očekuje eventualni završetak. Prema planu, na parceli od 1818 m², Karići planiraju da grade dvojnu kuću i bazen, uz prateće objekte u prizemlju.

Radove su počeli još 2009. godine. U junu iste godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za objekte, dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016, a završetak izgradnje do 2018. Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem.

Inače, Karići su, kao investitori prisutni u Herceg Novom od 2000. godine, kada su kupili 10 hiljada kvadrata zemlje na Savini, za gradnju hotela iz lanca Meriot. Kasnije su kupili i plac na Toploj, kod Zavičajnog muzeja, uz Šetalište. Poslije osam godina Milanka Babić, supruga Bogoljuba Karića, prodala je taj plac preduzeću Boka Bilding BB iz Tivta, a tivatska firma kompaniji Fonden Holdings Limited sa britanskih Djevičanskih ostrva, nakon podizanja optužnice protiv Karića.

Sa istim nazivom firma je osnova u Hreceg Novom, a bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada. Ipak, iako formalno nijesu vlasnici imovine i te firme, predstavnik porodice Karić i dalje obavlja poslove gradnje na Toploj.

23 Komentari

 1. Pa ima ljudi moji ulica pored kuce Iva Andrica, pa postoje razne skele i skalamerije da se materijal dovozi na gradiliste.Rasturice jedini dio setalista koji je alavija napravljen!

  14
  1
 2. Ništa li vam nikad ne valja Bože dragi.Karići su super, neće ti dužni ostati..nego platiše li ikad ostali prethodnici koji uništavaše šetalište?! Dade li Krušo i tako neki ranije koji euro ako nešto ošteti?! Da ne pominjem ove što nam zbog kolektora sve izrovariše bezbroj puta

  12
  7
  • Eto ti Karića sa svim snajkama,pa ih doma vodi.
   Nekad su u ovaj grad dolazili Gaga Nikolić iilena Dravić
   sa gradili malu kućicu vikendicu.
   OGLEDALO

   12
   1
 3. Nadam se da će Karići podignuti neproglednu ogradu i da neće izlaziti niđe iz te hacijende. Da im ne padne na pamet da naprave Mulo II za dvije-tri jahte?! Ne bi me nimalo čudilo.

  23
  4
 4. Pa zar samo 40.000€ depozita. Samo bi ona gazišta koštala 200.00€ bez ugradnje i ostalih radova. Ja sam vjerovao da će uplatiti najmanje 300.000€ i to da se odgovorni načelnici tresu da im neće biti dovoljno novca nakon završetka dvojnog objekta.

  28
  8
 5. Kad već hoće da grade na šetalištu, trebalo bi ih usloviti da materijal i mehanizaciju dostavljaju morskim putem.
  Ovako će majke sa malom djecom i invalidi morati da skaču u more ili da se penju po zidovima kad naiđu kamioni.

  28
  4
  • Meni se cini-od Sutorine pa do Kamenara- da ima jos kuca,zgrada, hotela, restorana pored Setalista-
   Oni su to sve radili nekad, a i sada /vjerovatno su materijal i mehanizaciju dopremali helihopterom ili dronom/ a radove izvodili od 10.00 h – 13.00 h u mrtvoj tisini i to samo radnim danima, van sezone i kada ne pada kisa /da ne prave blato/..ojhaa

   18
   5

Ostavite komentar

*

code