Početna Kultura Karikature Gorana Šćekića stižu u hercegnovski muzej

Karikature Gorana Šćekića stižu u hercegnovski muzej

8

Izložba karikatura Gorana Šćekića biće svečano otvorena u bašti gradskog muzeja Mirko Komnenović u nedjelju, 11. avgusta u 21 čas. Izložbu će otvoriti potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović.

Goran Šćekić je rođen 1. januara 1963. godine u Beranama. Živi i radi u Podgorici. Karikaturom je počeo da se bavi 1992. godine, kada prvu karikaturu objavljuje u tada jedinom dnevnom listu “Pobjeda”. Od tada ga zapažaju urednici mnogih medija u Cnoj Gori i Srbiji, pa se njegovi radovi pojavljuju u brojnim listovima i časopisima. Zahvaljujući internetu, postaje poznat i u dijaspori. U 2001. i 2007. godine dobija nagrade Udruženja novinara Crne Gore. 2016. godine dobija prestižnu nagradu Dana oslobođenja Berana.

U nezavisni dnevni list “DAN” prelazi 1999. godine. Do danas je objavio preko 10.000 karikatura. Pored karikature bavi se i stripom gdje je do sada objavio preko 400 radova.

2005. godine objavio je prvu knjigu karikatura u tiražu od 3.000 primjeraka. 2014. godine objavljuje drugu knjigu karikatura u istom tiražu. Do sada je imao šesnaest samostalnih i desetak kolektivnih izložbi širom Evrope.

8 Komentari

 1. Cim mu ovi “profili” dovode u pitanje njegov rad, znaci da je uspio! Najbolji poznavalac nase zbilje, izrazene na njemu svojstven nacin, salu! Radujem se izlozbi velikog karikaturiste i ljubitelja naseg grada…

  3
  1
 2. Sve nam je politika, podobnost i podjeljenost Pravite mostove u umjetnosti, spajajte ljude, ne dijelite i ne izazivajte podijele.
  Herceg Novi je na infuziji, ne toliio star .Ali umoran ,osiromašen i prepušten da ga vode amateri u svemu.

  14
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code