Početna Oko nas Tivat Karneval i “Brazil Bahia šou” u Tivtu sa 500 učesnika

Karneval i “Brazil Bahia šou” u Tivtu sa 500 učesnika

0

Od sjutra d 9. juna Tivat će biti u znaku drugog međunarodnog karnevala, sa 20 karnevalskih grupa iz skoro svih zemalja regiona, Italije, Njemačke, Francuske, Holandije, Ukrajine, Švedske i Brazila. Iz NVU „Maškarada“ najavljuju preko 500 učesnika, od kojih je 250 iz inostranstva.

Kako je saopšteno, troškovi karnevala iznosiće između 50.000 i 60.000 eura, što je značajno manje od prošlogodišnjeg budžeta. Najviše, ili dvije trećine sredstava, obezbijedili su sponzori iz Crne Gore.

Karnevalske svečanosti obilovaće autentičnim i novim originalnim događajima. Biće organizovan dječiji karneval sa 30 karnevalskih grupa, „Maškarana bubijada“, maškarani bal na vodi, karnevalska izložba i maškarana regata…

U srcu dešavanja biće međunarordna karnevalska povorka 8.juna od 20 časova gradskim ulicama, a onda program na rivi Pine uz atraktivan nastup „Brazil Bahia šou“ i koncert Goce Tržan. Karnevalska grupa iz Brazila prvi put dolazi u Crnu Goru, prenijeće posjetiocima pravi karnevalski duh i vrelinu sambe iz svoje zemlje.

Kraljica Drugog međunarodnog karnevala u Tivtu biće aktuelna „Mis turizma Crne Gore“, tivatska studentkinja Martina Božinović. Ona će nositi odoru kraljice Teute koja je dio prve grupne maske „Maškarade“.

Karnevalu u Tivtu prisustvovaće i predsjednik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC ), Lars Angel i potpredsjednica, Marian Hirš.

Tivat je već poslije prve godine organizacije prepoznat kao prestižan grad karnevala u Evropi, zato veliki entuzijasti i volonteri, članovi “Maškarade” obećavaju publici sjajnu zabavu.

Karneval će imati i humanitarni karakter, jer će na njemu biti prikupljana sredstava za liječenje dječaka iz Tivta, Nikole Drmića.

Pokrovitelj manifestacije je Turistička organizacija Tivat, koja je obezbijedila 9000 eura, uvjerena da će manifestacija potvrditi turistički i kulturni kvalitet destinacije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code