KASNI GRADNJA POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA

KASNI GRADNJA POSTROJENJA ZA PRERADU OTPADNIH VODA

92
0
Podijeli

kolektor meljine radovi1Iako je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama, u Nemiloj, trebalo već da počne najvjerovatnije će biti odložena za kraj marta – kaže za naš radio izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš. Prema njegovim riječima, glavni projekat je napravljen, međutim izvođač radova – turska kompanija Mass Gintaš – tek treba da pribavi saglasnosti komunalnih preduzeća i ostalih institucija, da bi dobili građevinsku dozvolu. „Lokacija na kojoj će se nalaziti postrojenje je prostor bivše betonjerke „Prvoborca” u Meljinama, koja obuhvata 1,6 ha, odnosno 16 hiljada kvadratnih metara i koja je bila jedino pogodno mjesto za izgradnju” – ističe Velaš.
Nastavljena je izgradnja kolektora u Zelenici i trenutno se radi na nekoliko lokacija .
„U Meljinama je betoniran podni dio sabirne pumpne stanice, radi se i potisni i povratni cjevovod ka postrojenju, gardilište je i u Zelenici iza tunela, zatim u Kumboru, a izvode se radovi i duž magistrale”.
Kolektor gradi sada oko 80 radnika, a kako nam je Velaš ranije rekao, u planu je povećanje broja radnika i uvođenje treće smjene. Radovi će biti zaustavljeni tokom jula i avgusta, a do tada bi trebalo da se osposobe saobraćajnice i da nema zastoja. Početak radova na kolektoru ozvaničen je u Meljinama u septembru prošle godine, a zapravo izvođenje je krenulo tek 22. oktobra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code