Početna Društvo Katić čestitao Dan novinara Crne Gore

Katić čestitao Dan novinara Crne Gore

4

Hercegnovskim predstavnicima medija povodom Dana novinara Crne Gore čestitku je uputio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić:

– Svim novinarkama i novinarima u našem gradu čestitam Dan novinara Crne Gore, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi.

Značaj medijskih poslenika u demokratskom društvu i ogromna moć koju imaju u svojim rukama potvrđuju se svakodnevno, a posebno su vidljivi u kriznim momentima, koji su nažalost obilježili veliki dio protekle godine. U teškim uslovima za rad, atmosferi straha i neizvjesnosti, do građana Herceg Novog su stizale pravovremene i tačne informacije. Ovakvim radom lokalni novinari su dali svoj profesionalni doprinos zaštiti zdravlja i života ljudi, boljem razumijevanju situacije i širenju solidarnosti.

Novinarkama i novinarima Herceg Novog se ovom prilikom zahvaljujem na saradnji, istrajnosti i predanosti da naši sugrađani budu informisani o aktuelnostima u zajednici.

Vi, novinari, kao i vaše kolege snimatelji, montažeri, tonci, realizatori programa, svi vi ste integralni dio društvenih promjena, ne samo kao svjedoci već i aktivni učesnici.

Zato jasan zadatak svih grana vlasti, medija, nevladinog sektora i građana moraju biti zaštita slobode govora, poštovanje profesionalnih i etičkih standarda, strogo kažnjavanje napada na novinare i stvaranje društvenih okolnosti u kojima će ova profesija biti poštovana i nagrađena u skladu sa svojim značajem.

Mi ćemo, kao lokalna uprava, dati svoj puni doprinos ispunjenju ovih ciljeva, ubijeđeni da samo na taj način možemo doći do slobodnog, demokratskog društva, istinskog napretka i zdravih temelja za dalji razvoj naše zajednice- poručuje u čestitki predsjednik Katić.

4 Komentari

  1. U HN je umrlo novinarstvo 2017.Epidemija nezamjeranja, straha i neznanja ugusila je medije u HN.Cak je i Jadran izgubio prepoznatljivu ostricu prema vlasti.Mada i dalje je jedino svjetlo na kraju tunela.

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code