Katić i Knežević o opstanku Bolnice Meljine: Inicirano sporazumno rješenje

Katić i Knežević o opstanku Bolnice Meljine: Inicirano sporazumno rješenje

30
Podijeli

Na inicijativu predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića u Herceg Novom je održan sastanak sa predstavnicima Atlas grupe, na čelu sa predsjednikom, Duškom Kneževićem, saopšteno je iz kabineta predsjednika Katića.

Iako lokalna uprava nije direktni učesnik u postupku privatizacije, jeste zainteresovana strana zbog ogromnog značaja koji ova zdravstvena ustanova ima za građane Herceg Novog. Zato je pokrenuta inicijativa za sastanak sa vlasnicima Bolnice Meljiine, da bi se čelnici Opštine bliže upoznali sa situacijom i problemima u ustanovi, navode iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Sastanak je bio usmjeren na temu opstanka Bolnice Meljine. Predstavnici lokalne uprave insistirali su da je postojanje Bolnice u interesu grada Herceg Novog, ali i da ona mora da bude funkcionalna i pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Najavljeno je da će u najskorijem roku biti upriličen sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija, kojem će prisustvovati i predstavnici Opštine i Atlas grupe. Plan je da zainteresovane strane pokušaju da definišu sporazumno rješenje za opstanak Bolnice, kako bi potencijalni investitor i Bolnica imali čistiju pravnu situaciju, imajući u vidu da je aktuelan sudski spor između Atlas grupe i Vlade Crne Gore.

Takođe, kako je saopšteno, plan je da predstavnici Opštine krajem marta prime predstavnike zainteresovanog strateškog partnera i potencijalnog investitora za izgradnju nove bolnice u Meljinama.

– Na sastanku je razgovarano o mogućnosti usaglašavanja planske dokumentacije za lokaciju kompleksa u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Opštinom Herceg Novi, kako bi se lakše realizovao investicioni program i uveo novi strateški partner – zaključeno je u saopštenju.

30 Komentari

 1. Poštovani .. kao gradjanin ovoga grada smatram da bi zatvaranje ili izgradnja neke manje bolnice bila sramna odluka .. Pitam ja ove sa debelim novcanikom i one sa malo tanjim dali su ikada otisli u posjetu ili imali na neki nacin kontakte sa bolnicom Meljine .. Lijepo je ono bilo dok je vojska odrzavala od ulaza pa na dalje ponosss.. Danas ovim putem zelim posebno da istaknem pohvalim osoblje bolnice posebno INTERNOG odjela koje radi kao da imaju americke plate a ove koje kasne po 4 mjeseca … Bore se za svaki zivot … Dali vi postovani sa debelim novcanikom dovodite ovdje svoje roditelje bake deke … NARODE NEDAJMO OVU BOLNICU LOPOVIMA ::

  20
  1
 2. nema veze: Potpuno se slazem.Boljeg odavno nismo imali.Komentari su cesto neopravdano kriticni na Katicev racun,a jos veca nepravda je velicanje nekih njegovih kolega,bez osnove.

  10
  8
 3. Katić je diplomata,a vi svirajte,pomalo se svak pokaže ako mu se pruži šansa.Najnesposobniji su oni koji bi sve na silu i na ulici.Pomalo se klupko razmotava,niđe nije preša.A bolnica,to je pitanje koje grad odavno nije sebi postavio,a drugima nema petlje da postavi.Ova galama oko privatne imovine je sve više od brige za bolnicu,to je odlično sredstvo za partijske bitke,koje niko ne pominje dok se izbori ne najave.A za radnike i ljude,njihove plate i bolesti niko,baš niko ne brine osim njih samih i to svak samo o sebi lično,da se ne lažemo .

  18
  5
 4. Jednu stvar ne razumijem.
  Dobije Atlas grupa pravo gradnje hotela i apartmana. Prodaju to pravo gradnje nekom sa strane. Raskinu ugovor o privatizaciji vojne bolnice. Hoteli i apartmani oko nje ostaju tuđe vlasništvo. Kome će tad trebati bolnica sem građanima?

  3
  1
 5. Izgleda da za mojih 19 god.”guljenja” klupa ništa nijesam naučio.
  Pa molim upućene da mi kažu koje su ovdje ingerencije predsjednika Opštine.
  Izvinjavam se građanima Herceg Novog, ako griješim, ali vodim se njihovim interesima.

  16
  1
 6. Država se zaduzuje 500 miliona,znači,nema novca da bolnicu uvede u zdravstveni sistem.Gradjani nemaju novca da plaćaju zdravstvene usluge,radje umiru.Stranci neće doći na lečenje, imaju novac i bolji izbor.Okruženje totales švorc . Svaki strateški partner hoće profit da bi bolnica mogla da funkcioniše.A od koga da uzme novac?, kad gore navedeni nemaju ni za čips.Samo otvaranje novih radnih mjesta što će omogućiti da se može zaraditi a ne samo potrošiti može pokrenuti stvar sa mrtve tačke.Do tada, molimo se Bogu za zdravlje, koristimo alternativnu medicinu i ovu koju imamo i budimo hrabri.

  17
  1
  • Pa otvaraju se mnoga radna mjesta, koliko hoćete u Opštini i javnom preduzećima.
   Poželjna zanimanja, Kumovi, Rodbina, Snahe naročito, Šćeri,Pripravnici i sl.
   Poželjne nepouzdane diplome, ,Megatrend, Singidunum, gradovi,Prnjavor ,Zubim Potok, Negotin.

   14
 7. G. Katić je svojevremeno, u svojstvu potpredsjednika Opštine, učestvovao u “rješavanju” ovog problema. Kako tada tako i danas, samo danas na višoj funkciji i na višoj plati. Katić je najbolji đak “klon” prethodnika Mandića

  14
 8. AJMO NARODE SVI NA ULICU ISPRED BOLNICE ,NEDAMO JE NIKOM TOJE NASE MI SMO ODVAJALI ZA NJU.ZASTO U SVEMU CUTIMO I SA STRANE LJUTITO POSMATRAMO.DAJTE VISE DASE OVAJ GRAD UDRUZI I BAR U LJECENJU SVIH NAS SJEDINI.BOLNICU NEDAMO NI VLADI NI ATLAS GRUPI VEC JE DAMO SAMO HERCEGNOVSKIM GRADJANIMA!!!!!!

  55
  2
 9. Састали се званично по први пут и одмах се нашли, да исто мисле. Човјек да не повјерује колика је кооперативност са обје стране. Испада да нема проблема и да болница функционише као у сретним, прошлим временима. Све је договорено, коме ће се дати у посјед имовина болнице, долазе неки “нови”. А дугове према радницима ко ће да измири, да договор није пао да новац стигне из општинске касе.

  33
  1
 10. Katić je odavno ukljucen u RT Mimoze,i ima koristi od tog projekta,zato se i nije oglasio od izbora,jer ne moze npadat ruku koja ga hrani…I ovaj sastanak je jedno veliko nista,samo pojavljivanje u medije zarad prikupljanja politickih poena.

  39
  7
 11. Kakav užas, razgovarano o lokaciji novog kompleksa.. a postojeći da je vizije, pameti i interesa za grad, mogao bi biti najbolji u CG

  Šta je sve ovaj narod dopustio možda bolje i ne zaslužuje

  47
  3
 12. Po uhodanoj šemi Knežević hoće da se dokopa atraktivne lokacije. Njega bolnca i građani Herce Novog uopšte ne interesuju. Svaki razgovor i pokušaj dogovora sa njim je gubljenje vremena.
  On nije ispunio uslove iz privatizacionog ugovora, i da je pravne države i odgovorne repuličke vlasi ugovor bi davno bio raskinut a “strateški investitor” sudskim odlukama primoran da nadoknadi nastalu štetu.

  71
  1
  • evo se ovi nasi iz opstine utrkuju da mu omoguce gradnju , iako je ministarstvo izricito da u Meljinama bude iskljucivo bolnica.Za Prostorni plan je radjena revizija i ministarstvo je trazilo da samo bonica bude ucrtana…a nasi patriote zele turisticke sadrzaje !!!!?!!!???

   45
   5
 13. Ovo je zamajavanje gradjana, da bi se ublazila predizborna obecanja. Cim prodju izbori, opet ce Katic i ekipa u misju rupu. Toliko o brizi lokalne vlasti za sudbinu bolnice i zaposlenih

  43
  6
 14. Ma kakvi dogovori kakav atlas izdaju kancelarije Azmontu u bolnici sram i vlast i opoziciju ako se narod digne svi vi ima da letite iz opstinu.Narod tu treba da se liječi i to je nase,,,NEDAMO

  39
  4
 15. PA JELI MOGUĆE DA OVA VLAST IZ OPSTINE DAJE OVAKVA SAOPSTENJA ?????
  1. ONI AMA BAS NIKAKVE INGIRENCIJE ZA PREGOVORE OKO STATUSA BOLNICE NEMAJU.
  2.IZGRADNJA MANJE BOLNICE NIJE POZREBNA, UZ REKONSTRUKCIJU, SA VEĆ POSTOJEĆOM INFRASTRUKTUROM GRAD BI DOBIO STO TREBA.
  3.SA OVAKVIM PREDLOGOM O GRADNJI MANJE BOLNICE VRŠITE USTUPAK ATLAS GRUPI I KNEZEVICU JER KAKO KAŽETE POSTOJEĆI KOMPLEKS JE SADA OKO 50000 METARA KVADRATNIH ZA MANJU BOLNICU BI TREBALO OKO 10000 METARA KVADRATNIH STO ZNACI DA BI NJIMA OSTALO JOŠ DOBAR DIO ZEMLJIŠTA I OBJEKATA IAKO NISU NIŠTA ISPODTOVSLI IZ UGOVORA.
  4.MISLIM DA BI TREBALI PUSTITI VLAST NA DRŽAVNOM NIVOU DA RJESE OVAJ PROBLEM KOJI SU ISKRENO ONI I NSPRAVILI.
  5. TAKODJE TVRDIM DA VLAST NA DRŽAVNOM NIVOU NIKADA NIJE NI POMISLILA DA BOLNICU U MELJINAMA UGASI VEĆ POKUŠAVA NAĆI NAČIN DA JE VRSTI U SISTEM JAVNOG ZDRAVSTVA STO BI BILO I NAJBOLJE.
  6. I NEMOJTE SE VI PROVLJIVATI KAO OVI IZ ATLASA KAKO IMATE STRATEŠKOG PARTNERA. IPAK BAR DO SADA VI IZ LOKALNE VLASTI SLOVITE ZA NEIZKOMPROMITOVANE I ČASNE LJUDE ZATO PAZITE STO OBEĆAVATE.
  VELIKI POZDRAV I HVALA SVOM OSOBLJU BOLNICE U MELJINAMA NA ČELU SA OLIVEROM STO USPJEVAJU U OVAKVIM OKOLNOSTIMA FUNKIONISATI I PRUŽATI POMOĆ OVIM LJUDIMA.

  Komentar nije politički inspirisan jer sam kontra vlasti!!!

  55
  2
 16. Kakvi crni investitori?!Pa na kraju grad da ostane bez bolnice!Pobrinite se da sačuvate ono što imamo,nije vrijeme za takve rizike!Koliko puta se grad opario s tim ludim radovanjem?!Ulozite u postojeći objekat!

  48

Ostavite komentar

*

code