Početna Društvo Katić i Mikijelj obišli novoizgrađenu pješačku stazu od Bijele ka Kamenarima

Katić i Mikijelj obišli novoizgrađenu pješačku stazu od Bijele ka Kamenarima

16

Završena je prva faza izgradnje šetališne staze od Bijele do Kamenara, čime Herceg Novi prvi put dobija uređenu pješačku komunikaciju između ova dva velika naselja.

 

Foto: Opština HN

Novoizgrađenu stazu sinoć su obišli predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Mladen Mikijelj. Oni su prošli trasom od ulaska u Jošicu do rta Sveta Neđelja, zajedno sa predsjednicima mjesnih zajednica Bijela i Kamenari, Nikolom Samardžićem i Majom Popović i saradnicima, saopšteno je iz Opštine.

Izgradnjom ove staze značajno je unaprijeđena bezbjednost i uljepšan ugođaj brojnih mještana i turista koji svakodnevno šetaju dionicom od Bijele ka Kamenarima. Sanirani su postojeći parapeti, postavljene klupe, zasađeno zelenilo i postavljena javna rasvjeta, a staza je dostupna i licima sa smanjenom pokretljivošću.

„Već vidimo i drago nam je što je staza postala frekventna, ljudi sjede na klupama i uživaju u divnom pogledu. Ulaz u Herceg Novi sa ove strane dobio je mnogo izgradnjom ove pješačke komunikacije“, istakao je predsjednik Opštine, Stevan Katić i izrazio zadovoljstvo urađenim.

Projekat vrijedan 180.000 eura Katić vidi kao dobar primjer saradnje Opštine i Morskog dobra koji treba slijediti u narednom periodu, kako bi sve infrastrukturne projekte u zoni morskog dobra realizovali na zadovoljstvo građana i turista.

 

Foto: Opština HN

Šetališnu stazu najviše će koristiti mještani Bijele i Kamenara, ali su ovakvi projekti veoma značajni i za turističku ponudu grada, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Mladen Mikijelj.

Najavio je da će od septembra početi realizacija druge faze izgradnje ovog šetališta, od rta Sveta Neđelja ka Kamenarima.
Mikijelj se zahvalio Opštini Herceg Novi i Agenciji za izgradnju i razvoj grada, uz poruku da samo kroz saradnju institucija može doći do realizacije kvalitetnih infrastrukturnih projekata.

„Morsko dobro će u narednom periodu akcenat staviti na realizaciju kapitalnih projekata, jer samo na taj način možemo poboljšati kvalitet života građana primorskih opština i kvalitet turističke ponude, od koje direktno ili indirektno svi zavisimo. Stav Morskog dobra je da u narednom priodu odradimo decentralizaciju u mjeri u kojoj je to moguće trenutnim zakonskim okvirom, kao i da one projekte koje dobijemo od lokalnih samouprava kandidujemo i finansijski podržimo“, istakao je Mikijelj.

On je dodao da je Herceg Novi u proteklim godinama bio izostavljen kada je riječ o kapitalnim projektima, kako od Morskog dobra, tako i od Vlade Crne Gore.

„Uvjeren sam da je došlo neko nova doba i da ćemo i mi iz Morskog dobra, ali i Vlada Crne Gore, zajedno sa lokalnom upravom realizovati infrastrukturne projekte i na taj način poboljšati kvalitet života. Vjerujem da u četvorogodišnjem mandatu možemo realizovati izgradnju šetališta od Kamenara do Igala na svim lokacijama gdje je to moguće“, poručio je Mikijelj.

Prva faza izgradnje pješačke staze između Bijele i Kamenari podrazumijevala je uređenje dionice duge 650 metara, od ulaska u Jošicu do rta Sveta Neđelja. Radovi su izvedeni prema projektu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a sredstva su obezbijedili Opština Herceg Novi i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

16 Komentari

 1. Projekat o kome je riječ u tekstu je odlično izveden. Šetalište od Kamenara do Bijele je predmet priče koja traje više od 30 godina. Uvjeren sam da je, uspješnoj realizaciji, prve faze šetališta bitno doprinijela, odlučna posvećenost predsjednice MZ Kamenari Maje Popović. Nadam se da će druga faza izgradnje biti završena kao što je planirano.

  9
  5
 2. Sta je sa plazama?
  Zasto su ogradjene i zakljucane?
  Pogledajte samo mulo od Hotela Igala
  9 mjeseci zakljucano zasto!
  Sramota za Morsko Dobro i za Katica!
  Izgleda da obala je samo za 1%
  A mi ostali ako stanemo na staru banju.

  27
  1
 3. Đaci najbolje škole u opštini – “ilija kišić” u Zelenici – od Lalovine do Kumbora pohađaju tu uz životnunu opasnost. Obalska pješačko -biciklistička promenada od Igala do Jošica perkinuta je samo od ispod Lalovine do ispod Zmijice. Godinama se obećava pješaki most poviše Magistrale ispod Baterije. Gotov željeznički most je neprohodan – a gradi se luksuz u fotografsku slavu opštinara.

  24
  6
 4. Не знам ко је пројектант, али оставити плажу без прилаза или бар 2-3 скале да би могли и старији људи да је користе, је више него невјероватно.

  33
 5. Da nisu obišli ušće potoka Nemila koje je Ruski nivestitor morao srediti u okviru svog projekta i poštovanju Minimalno tehničkih uslova ? Dali je obišao šetalište od Igala do Njivica Katićev predizborni projekat broj 1 od 500 završenih ? Podrška za iskrene i vrijedne ljude samo tako .

  21
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code