Početna Politika Katić na Forumu gradonačelnika Centralne i Istočne Evrope u Kini

Katić na Forumu gradonačelnika Centralne i Istočne Evrope u Kini

17

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić učestvuje na Forumu gradonačelnika država Centralne i Istočne Evrope koji se održava u kineskom gradu Ningbou, od 6. do 9. juna ove godine, saopšteno je iz press službe Opštine.

Otvaranju Foruma prisutvovao je veliki broj gradonačelnika iz Kine, Centralne i Istočne Evrope, kao i bivši lideri nekoliko država, vladini zvaničnici, diplomate, privrednici i predstavnici akademskih zajednica.

Tema trećeg Foruma gradonačelnika u Ningbou je „Novi koncept za novi razvoj“. Svi učesnici imaju priliku da podijele svoje stavove, iskustva i potrebe u vezi sa osnaživanjem postojećih i uspostavljanjem novih prijateljstava, te produbljivanjem trgovine i kulturnih spona, a sve pod okriljem principa zajedničkog rasta kroz saradnju unutar 16+1 okvira i inicijative pod nazivom „Pojas i put”.

Predsjednik Katić upoznao je domaćine sa potencijalima opštine Herceg Novi, kao i mogućnostima za ulaganja, naročito u oblasti turizma i infrastrukture. Posebno je naglasio izuzetnu saradnju koju Opština ima sa kineskim gradom Hđinom, sa kojim je tokom prethodne godine potpisan sporazum o prijateljstvu.

– Forum u Ningbou je odlična prilika da se u bilateralnim razgovorima sa brojnim gradonačelnicima razmijene iskustva u funkcionisanju lokalnih samouprava, te razmotre mogućnosti za uspostavljanje nove saradnje naše Opštine sa gradovima Centralne i Istočne Evrope – kaže se u saopštenju.

Učesnici Foruma imaće priliku da posjete i China-CEEC Expo sajam investicija i trgovine, koji se peti put održava u ovom kineskom gradu, a pokazao se kao najbolji model za saradnju zemalja Centralne i Istočne Evrope sa Kinom.

17 Komentari

 1. Nadam se da je Stevan Katić poslušao Aleksandra Vučića i da je postao prvi pionir učenja kineskog jezika iz Herceg Novoga. Na terenu u Kini mu se za to ukazuje odlična prilika.
  Da ako nam i kineski turisti počnu sve više dolaziti. Nas, Rusa i Kineza tri milijarde!

 2. zaludu prezenrujete projekte kada nema ko da vam zavrsava papirologiju koja beskonacno traje,vi ste ziva prevara. Morate poceti da radite, da ljude koji su korumpirani maknete sa rukovodecih mjesta,sistem ne funkcioniše

 3. Sad ce izac Katic sa saopstenjem da on finansira put , kao i dorucak kod Trampa sto je on finansirao pa Opstina izmirila putne troskove i kotizaciju od 10 000 za dorucak.
  Sramota !
  Koji su to lazovi Boze pomozi im.

  • Lažovi – pa šta?!
   „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

 4. Jbt ovi ne patišu, Djurović Poljska, Bigović Danska, Katič Kina…ide li dje Mića.A plaće kasne, a svaki m2 legalzacije najskuplji.
  Ne sjećam se da je Petar Stijepčić kao predsjednik idje dalje dobacio osim do SA ILI
  BG., a radilo je i izgradilo se 10.hotela, a danas
  Ima DVA./tri. Bravo momci.

  • Petar Stjepcic je imao iza sebe državu koja je oduzimala ljudima imovinu i davala ih turističkim preduzećima koja je država i finansirala za gradnju hotela. Ova država danas gleda da sve uzme. Da je Petar živ, otputovao bi on odavde za vazda da ne gleda što su djeca od njegovih saboraca komunista ucinjela sa Crnom Gorom. Zato komšija, ne pominji ljude koje ne znaš.

   • Mislim da ne shvataš kontekst, nije ni čudo dje si rastao. Usput u Novom su,uglavnom, na vlasti od 91. djeca antikomunista…da budem blag, da ne kažem.. pogledaj samo ove danas…jednome je otac bio član sk.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code