Početna Društvo Katić se osjeća dobro, još četvoro najbližih saradnika inficirano

Katić se osjeća dobro, još četvoro najbližih saradnika inficirano

23

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nema većih zdravstvenih tegoba i dobro se osjeća, nakon infekcije virusom Covid-19.

Njegovi najbliži saradnici testirani su na korona virus i prema do sada pristiglim rezultatima četvoro je pozitivno. Niko od njih nema većih zdravstvenih tegoba, kazala je Radiju Jadran Marija Ristić iz press službe Opštine.

-U samoizolaciji su zaposleni u Kabinetu predsjednika Opštine koji su sa predsjednikom Katićem bili u direktnom kontaktu neposredno prije nego što je osjetio prve simptome. Riječ je o samoizolaciji na preporuku Kabineta predsjednika, koja predstavlja mjeru opreza i odgovornosti, iako još nisu stigla zvanična rješenja epidemiološke službe – ističe Ristić.

Osim toga, za sve zaposlene u lokalnoj upravi od danas je na snazi izmijenjen režim rada i zabranjen je prijem stranaka u zgradi Opštine, izuzev Građanskog biroa.

Na pitanje da li su u samoizolaciji ili pod nekim drugim režimom zaštite predstavnici lokalne uprave koji su bili na sahrani mitropolita Amfilohija, Ristić navodi:

-Sahrani mitropolita Amfilohija su kao članovi opštinske delegacije prisustvovali potpredsjednici Miloš Konjević i Vesna Samardžić i savjetnici Jovan Subotić i Nenad Vitomirović. Niko od njih do sada nije imao niti jedan simptom zaraze korona virusom, a stanje će biti pažljivo praćeno i u narednom periodu.

Inače, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje je u redovnom kontaktu, ali u ovom trenutku je preporučeno da se ne održavaju sastanci, te se komunikacija obavlja uglavnom telefonski.

O tome kako je organizovan rad lokalne administracije, naša sagovornica kaže:

-Naredbom koja je danas donesena, privremeno je suspendovan rad sa strankama u zgradi Opštine Herceg Novi, izuzev Građanskog biroa. Izuzetno, stranke mogu biti primljene u radne prostorije Opštine Herceg Novi uz pismeni poziv i posebno odobrenje.

Građanski biro Opštine Herceg Novi će raditi sa strankama radnim danima od 08 do 13 sati, s tim što će se posebno voditi računa o broju stranaka koje mogu biti primljene u službene prostorije na način da istovremeno u prostoriji ne može biti više od dvije stranke – obkašnjava Marija Ristić.

Prema njenim riječima, organi i službe Opštine Herceg Novi od danas su dužni da obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva, radi spriječavanja širenja novog korona virusa.

Starješine organa i službi obavezni su da odrede radna mjesta za koje je nephodno obezbjediti dežurstvo, kao i zaposlene koji će te poslove obavljati, vodeći pri tom računa o zdravstvenom stanju, godinama, starosti, porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja.

Takođe, starješine organa i službi Opštine Herceg Novi obavezani su da prilikom određivanja neophodnih dežurstava vode računa o broju prisutnih službenika i namještenika u službenim prostorijama, kako bi se izbjeglo da u radnim prostorijama bude prisutno više lica bez mogućnosti držanja fizičke distance i primjene drugih mjera zaštite koje su propisane.

Izuzetak su Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Služba zaštite i spasavanja za koje je određeno da će poslove iz svoje nadležnosti obavljati redovno.

23 Komentari

 1. Ljudi,ne bojte se vjerujućeg čovjeka.On misli i radi dobro sebi i drugima.On i onima koji mu zlo misle upućuje molitve ljubavi i Božije blagodeti.Trud takvih ljudi je lijek za ogromnu količinu zla,pakosti i mržnje koja se nasložila među ljudima,generalno,na planeti,pa tako i našem “malom vilajetu”.
  Zato,perite ruke i održavajte higijenu tijela,ali mnogo važnije,ČISTITE SVOJ DUH IZNUTRA I HRANITE GA LIJEPIM I DOBRIM MISLIMA I MOLITVAMA ZA SEBE,SVOJE NAJDRAŽE,A POSEBNO ZA POSRNULE I ZALUTALE.
  PRAŠTAJTE,DRAGI SUGRAĐANI.

  7
  3
 2. Ovi sto ostavljaju ruzne i podrugljive komentare na bolest drugih, da li se zapitaju mozda da kuci imaju roditelje , bracu, sestre, djecu ….. sta da se zluradi komemtari vrate vasoj familiji? Sta da se vama neko od bliznjih razboli? Ko god da je u pitanju i dusmanin najveci da li imate stida i savjesti?

  12
  3
 3. Odje se vise nema sto reci…zdravorazumski…katastrofa. Sve je trebalo zatvoriu kao proljetos. Bojim se sad da je kasno…mentalitet je za no comment…dje su bile inspekcije da deru kazne za nepostovanje pravila? Sad ce opet najoprezniji i najodgovorniji ispastat…pi…

  23
  7
 4. Velika mi je želja da naučnici jednog dana proizvedu test za korupciju. Vjerujem da bi mnogi bezglavo bježali u brda kada bi bili pozvani na taj test….

  25
  6
 5. Политика
  среда, 04.11.2020. у 15:36
  Ситуација у Србији се најбрже погоршава у Европи

  18
  8
 6. Anonimus, bila je to sahrana vijeka,a ne decenije, volio ili ne pokojnog Mitropolita.
  Svaka Crkva nastavlja da zivi dalje dok ima svoju pastvu.
  Drugo, samo bolestan um moze da se ruga necijoj smrti ili da se raduje necijoj bolesti.
  Svako normalan zeli ozdravljenje i dug zivot, kako ljudima iz Opstine, tako i svima ostalima.

  44
  28
   • Pa zar nije mogla da se napravi staklena zastita izmedju pokojnika pogotovo sto znalo da je umro od korone? Citajuci vise tekstova kako su dve devojcice tj pokojnikove mezimice takodje prisustvovale i stajale do kovcega, ne mogu da ne mislim na tu decu. Imate li vi organizatori Amfilovijeve sahrane i malo empatije prema deci koja nisu svesna u sta su uvucena. Da li su dobro? A sto se tice hercegnovskog gradonacelnika da se pretpostaviti da je coronu dobio na sahrani pa onda preneo svojima. Kako mu se to moglo desiti kada se zna da covek ima zavrsena 2 i po fakulteta. To bi znacilo da je veoma potkovanjem znanjem tj ima siroke vidike i kada je u pitanju ponasanje gradjanja za vreme zaraznih pandemija.

    4
    1
  • Istina samo si zaboravio da kazes da su primitivci krsili mjere i ugrozili zivote nevinih. Na celu kolione opstinsko rukovodstvo sa velikim vjernicima. Sad svi placamo ceh. Kad se sve zatvori treba naknadu stete traziti od Nikcevica, Zivana, foto Zara i ostalih.
   Sramotno

   12
   4
 7. A po kom osnovu su Mića, Žare mladji, Vesna Samardžić i Jovan Subotić išli na sahranu decenije, kojim vozilom i o čijem trošku?!

  70
  31

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code